- Det er en fantastisk følelse at opfinde noget, andre har brug for

Soeren2

Søren Kristensen tager uddannelsen som EUX klejnsmed og har opfundet en sten-samlermaskine til brug i landbruget

Selvom Søren Kristensen endnu ikke er færdig med sin uddannelse til EUX klejnsmed, kan han allerede kalde sig – opfinder. Han drømmer om en fremtid på en tegnestue, hvor han skal udvikle fremtidens maskiner. Allerede 15-16 år gammel begyndte han at drømme om at opfinde maskiner. 

- Det er en fantastisk følelse, at opfinde noget, andre har brug for, og maskiner har altid interesseret mig, siger han.

Egen virksomhed
19 år gammel har han sit eget CVR nummer, og han solgte i august i år sin første stensamlermaskine og er blevet kontaktet af flere forhandlere, som er interesserede i maskinen.
Søren er vokset op på landet og hjalp meget tidligt til i forældrenes landbrug.
I 9. klasse fik Søren og hans kammerater til opgave at udvikle et produkt. Søren kastede sig over opgaven og kom i tanke om hvor irriterende, det havde været at støde på sten i markarbejdet. Store sten som skulle fjernes manuelt, så mejetærskeren ikke kørte hen over dem.

Soeren1

Kontaktet af forhandlere

Resultatet af folkeskoleopgaven var første udgave af den stensamler-maskine. I dag er maskinen så udviklet, at Søren er blevet kontaktet af flere forhandlere, som er interesseret i at få stensamlermaskinen i deres produktblad.
Selvom han i flere år troede, han skulle gå landbrugsvejen ligesom sin far, er han i dag overbevist om, at han har fundet den helt rette hylde – som EUX klejnsmed.

- Det er en super god uddannelse, som kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Man får virkelig mulighed for at prøve en masse facetter af faget af. Det er lige præcis den uddannelse, der passer til mig, siger han.