Klar til at forvandle din passion for mad, sundhed og ernæring til drømmeuddannelsen?

Du lærer, hvordan mad og måltider kan sammensættes og tilpasses børn, unge, voksne og ældre, så det imødekommer deres individuelle, ernæringsmæssige behov. Fra børn til ældre skaber du nærende retter, der matcher individuelle behov. Du lærer om Sundhed, livsstil, diæter, kosttilskud og allergener. Sæt gang i kreativiteten med sunde og proteinrige retter eller tag udfordringen op med specialtilpassede menuer til vegetarer, veganere og allergikere.

Mercantec - Gastronomi & Sundhed følger FN's 17 verdensmål og bæredygtighed, som et gennemgående tema i undervisningen. Vi bruger sæsonens lokale råvarer, der arbejdes ud fra at mindske madspild, og vi genbruger fødevarer i arbejdet i køkkenet.

Du får løn under uddannelsen, når du starter i din læreplads. Din uddannelse består af en blanding af teori og hands-on oplevelser – skiftevis i klasselokaler og i det virkelige liv, så du er helt klar til komme videre på arbejdsmarkedet. Du kan blandt andet blive kostfaglig eneansvarlig i børnehaver, på skoler, julemærkehjem eller på kontorer, hvor sundhed er i højsædet. Du har samtidig mulighed for at være selvstændig i din egen virksomhed.

Drømmer du om videreuddannelse? Med EUX Gastronomi & Sundhed kan du gå videre til alt fra kostvejleder, procesteknolog og klinisk diætist til ernæringskonsulent, fødevareledelse og mange flere sundhedsuddannelser. Du kan også vælge flere forskellige uddannelse inden for pædagogik, undervisning, sundhed eller omsorg. Udforsk verden og tag en gastronomi uddannelse.


Hvad lærer du på en gastronomi uddannelse?

  • Du lærer at kombinere madlavning, sundhed og ernæring.
  • Du lærer at tilpasse måltider til en bred aldersgruppe, fra børn til ældre, der samtidig tager hensyn til individuelle ernæringsbehov.
  • Undervisningen dækker emner som sundhed, livsstil, diæter, kosttilskud og allergener.
  • Du vil være i stand til at skabe sunde og ernæringsrigtige måltider, inklusiv specialtilpassede menuer til vegetarer, veganere og allergier.

Vælg Mercantec

Tilmeld dig her optagelse.dk

Du kan nå det endnu - start på en erhvervsuddannelse. 
Lærepladsgaranti på udvalgte uddannelser!
 

Hør mere

Vælg din uddannelse

Kontakt os

bebt

Studievejleder - Underviser

Berit Brøndum

Gastronomi & Sundhed

Tlf. +45 8950 3300

Mobil +45 4023 8958

bebt@mercantec.dk

stra

Lærepladskonsulent

Karina Strand

Gastronomi & Sundhed

Tlf. +45 8950 3300

Mobil +45 2475 0569

stra@mercantec.dk

Mercantec - Gastronomi & Sundhed

H. C. Andersens Vej 7

8800 Viborg

Få rutevejledning