8. februar · 2019

Mercantec oplever en markant stigning i antallet af praktikpladser. I 2018 fik 34 procent flere erhvervselever en praktikplads.

Der er godt nyt til alle, som vælger en erhvervsuddannelse. På praktikpladsområdet er tallene netop gjort op, og de viser, at antallet af praktikpladser er steget med 34 procent siden 2017.

- Først og fremmest viser tallene, at flere vælger en erhvervsuddannelse, og samtidig kan vi konstatere, at de tiltag, vi har sat i værk på praktikpladsområdet, virker, siger Stine Damborg, der er chef for Unge og Erhverv.

Generelt er antallet af praktikpladsaftaler det højeste i flere år. 976 elever fra erhvervsuddannelserne fik i 2018 en uddannelsesaftale forhandlet på plads med en virksomhed. Det er en stigning på 248 elever sammenlignet med sidste år.

Chefen for Unge og Erhverv på Mercantec, Stine Damborg, fremhæver samarbejdet med erhvervslivet og de gode tiltag, der er sat i værk på området som en del af forklaringen på den markante stigning.

Mercantec samarbejder med VIBORGegnens Erhvervsråd og Viborg Kommune om vores praktikpladsgaranti, og målet er, at der løbende kommer flere uddannelser med i garantien. Et tiltag, der har stor betydning, fastslår Stine Damborg.

- Indtil videre har vi praktikpladsgaranti på ni af vores erhvervsuddannelser og målet er, at endnu flere erhvervsuddannelser får praktikpladsgaranti, siger Stine Damborg.

Det er især på de teknologiske og byggetekniske områder, at antallet af uddannelsesaftaler – og dermed praktikpladsaftaler - er steget markant.