Nyt samarbejde mellem Viborg Elite og Mercantec giver nye muligheder for unge idrætsudøvere

Vb Elite 20

Studie og "Elitesport" går nu hånd i hånd. Stærkt samarbejde giver elever nye uddannelses muligheder

Mercantec Viborg, de erhvervsrettede uddannelser, og Viborg Elite indgår samarbejde om unge talentfulde idrætsudøvere, der kan kombinere skole og sport.

Viborg Elite samarbejder i forvejen med en række ungdomsuddannelsesinstitutioner om talentfulde unge idrætsudøvere, og kan nu også kan bryste sig af at have et tilbud omkring de erhvervsrettede uddannelser.

Viborg Elite: Det er en milepæl

- Det er en milepæl i Viborg Elites arbejde, at vi nu også kan tilbyde unge talentfulde idrætsudøvere en erhvervsrettet uddannelse på Mercantec.

- Dette sikrer, at særligt talentfulde unge idrætsudøvere kan vælge frit på alle hylder, når de skal vælge en ungdomsuddannelse, udtaler eliteidrætskoordinator for Viborg Elite, Ole Bitsch. 

Det er vigtigt for Viborg Elite, at uddannelse er det styrende element i bestræbelserne på at få det rette match mellem skole og sport ift. den enkelte udøver.

Mercantecs direktør er begejstret for samarbejdet

Derfor har Mercantec igennem en længere periode været i tæt dialog med Viborg Elite ift. at kunne tilbyde de unge idrætsudøvere muligheden for at blive en del af Viborg Elite og deres morgentræningskoncept. Mercantecs direktør, Kirsten Holmgaard, er da også begejstret for samarbejdet.

- På landsplan er det også et mål for de erhvervsrettede uddannelser at kunne tiltrække flere sportsudøvere, derfor passer dette samarbejde helt perfekt for os. Og det er fantastisk, at vi allerede nu har den første elev på Hotel-& Restaurantskolen, siger hun.


Vb Elite 10

Janni Bøgild Thomsen, fodboldspiller hos Team Viborg og U17 landsholdsspiller, bliver den første elev, der er med til at søsætte samarbejdet mellem Mercantec og Viborg Elite. Hos Janni er der stor tilfredshed med muligheden for at kombinere skole og sport.

- Det er fedt, at Mercantec og Viborg Elite giver mig denne mulighed, og jeg forventer helt sikkert, at mine forudsætninger for udvikling stiger markant via morgentræningen, og at det der udover bliver en mindre presset hverdag, hvor både skole og fodbold skal harmonere. Jeg glæder mig rigtig meget, siger Janni Bøgild Thomsen.