Convenience uddannelser

Detailhandelselev

Skal dine kunder have deres varer nemt, bekvemt og hurtigt – uden at der bliver gået på kompromis med kvalitet og service?
Så ansæt en detailhandelselev med speciale i convenience.

Hvad kan en elev med speciale i convenience?
Udover at mestre salg, vareeksponering og kundebetjening er detailhandelselever med speciale i convenience uddannet inden for blandt andet fødevaresikkerhed, egenkontrol, e-handel og events.

Det gør dem specielt egnede til ansættelse i delikatessebutikker, brødudsalg, dagligvarebutikker samt butikker, der sælger mad to-go.

Her kan de arbejde bredt med salg af convenience fødevarer, løse alle almindeligt forekommende opgaver i butikken samt opgaver i forbindelse med håndtering af fødevarer.

To typer convinience uddannelser
Handelsskolen Viborg tilbyder to typer convenience uddannelser: En generel convenience linje samt en linje med profilen bageriudsalg.

Linjen bageriudsalg er udviklet i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, der blandt andet uddanner bagere og konditorer, så underviserne her har stor praktisk erfaring inden for dette felt.

Uddannelsens opbygning
Uddannelsen består som de andre erhvervsuddannelser af et grundforløb og et hovedforløb. Hovedforløbet varer to år og består af praktik i butikken/virksomheden samt skoleforløb.

Skoleforløbene strækker sig over 7-11 uger på den generelle convenience linje og 9-13 uger på linjen med profilen bageriudsalg.

På uddannelsens praktikdel skal eleverne igennem fem hovedområder:

- Convenience
- Koncept
- Salg
- Butik og produkt
- Drift