EUX Business gør Sarah klar til at læse videre

”EUX Business” hedder en helt ny uddannelse på Handelsskolen Viborg, som samler det bedste fra to verdener. På uddannelsen bliver man både faglært og student på én gang – og får dermed direkte adgang til en lang række videregående uddannelser.

Da Sarah Hedestrand i sin tid startede på Handelsskolen Viborg, var det med ønsket om at blive sælger i erhvervslivet med en faglært handelsuddannelse. Siden har drømmen ændret sig. Til august starter hun på skolens nye EUX Business-uddannelse, som har åbnet muligheden for en videregående uddannelse inden for handel og business:

– Fordelen ved EUX Business er, at jeg kan holde alle muligheder åbne og sikre mig selv til fremtiden. Fordi uddannelsen har fag på højt niveau, har jeg både mulighed for at læse videre, samtidig med at jeg bevarer muligheden for at gå direkte ud i erhvervslivet som sælger, siger Sarah Hedestrand. Hun er en af de godt 60 studerende, der har tilmeldt sig EUX Business, med studiestart på Handelsskolen Viborg 10. august. 

EUX-film _1

Se filmen om den nye EUX-uddannelse her

Åbner for videregående uddannelse

EUX Business er en helt ny måde, at tage en uddannelse på. I løbet af den fire år lange uddannelsestid bliver de studerende nemlig faglærte og studenter på én gang.  Dermed repræsenterer EUX Business det bedste fra to verdener:

– Det er en klar styrke ved EUX Business, at får man fag på gymnasialt niveau, der giver mulighed for at læse en videregående uddannelse som fx finansøkonom, markedsførings-økonom, cand.merc. eller HD. Samtidig giver uddannelsen de praktiske og faglærte kompetencer, der er efterspurgt i erhvervslivet, siger Marianne Bukh Villesen, der er uddannelseschef på Handelsskolen Viborg.

IMG_8309 - 640px

Til august begynder Sarah Hedestrand på EUX Business på Handelsskolen Viborg. Uddannelsen er bygget op af fag på gymnasieniveau og er målrettet en karriere inden for markedsføring, handel, detail og event. 

Frihed til at vælge

EUX Business tager fire år og er bygget omkring fag, der er tonet i forhold til erhvervslivet. De studerende har først et år på grundforløb og derefter et år på studieforløbet. Herefter skal de vælge om de ønsker at læse videre, eller hellere vil starte en karriere som faglært direkte i erhvervslivet. Det sidste betyder, at man skal to år i praktik i en selvvalgt virksomhed inden for eksempelvis økonomi, spedition, administration, butik eller detail. For Sarah Hedestrand består styrken ved EUX Business netop i, at man har friheden til at vælge:

– Jeg tror, der er mange som mig, der har ambitioner om en videregående uddannelse, men ikke ved, om de klar til at sidde mange år på skolebænken. Det er en kæmpe fordel ved EUX Business, at uddannelsen er så fleksibel, så de ikke behøver at tage valget fra start, siger Sarah Hedestrand.