Vil du arbejde med mad, ernæring og sundhed, så er denne uddannelse noget for dig.

Du lærer, hvordan mad og måltider kan sammensættes og tilpasses børn, unge, voksne og ældre, så det imødekommer deres individuelle, ernæringsmæssige behov. Dette ud fra en bred viden om sundhed, livsstil, diæter, kostformer og allergener. Du lærer bl.a. hvordan en hjertevenlig- eller proteinrig kost kan se ud, hvilke fødevareelementer der skal implementeres til vegetarer og veganere, eller hvilke fødevareemner der skal fjernes til gluten- og/eller mælkeallergikere.

Mercantec - Gastronomi & Sundhed er en Unesco Verdensmålsskole, og de 17 verdensmål og bæredygtighed er et gennemgående tema i undervisningen, hvilket betyder at vi bruger sæsonens lokale råvarer, der arbejdes ud fra at mindske madspild og vi genbruger fødevarer i arbejdet i køkkenet.

Du får løn under uddannelsen, når du starter i din praktik. Som elev opnår du en bred teoretisk og praktisk erfaring i vekslen mellem skole og praktik, og efter endt uddannelse er du klar til at komme videre på arbejdsmarkedet. Du kan fx arbejde som kostfaglig eneansvarlig i vuggestue eller børnehave, på efterskoler- og højskoler, på julemærkehjem for børn og unge eller på arbejdspladser med fokus på medarbejdernes sundhed og livsstil. Har du lyst til at være selvstændig i din egen virksomhed, er det også en mulighed.

Drømmer du om en videregående uddannelse, er EUX Gastronomi & Sundhed adgangsgivende til en lang række uddannelser, eksempelvis sygeplejerske, fysioterapeut, klinisk diætist, ernæringskonsulent eller fødevareledelse samt mange andre uddannelser inden for sundhedssektoren. Du har også mulighed for at vælge mellem flere forskellige uddannelser inden for pædagogik, undervisning, sundhed og omsorg.

Vælg Mercantec

Tilmeld dig her optagelse.dk

Du kan nå det endnu - start på en erhvervsuddannelse. 
Lærepladsgaranti på udvalgte uddannelser!
Tilmeld dig nu - start den 15. august 

Vælg din uddannelse

Hør mere

Kontakt os

jesp

Underviser, Læreplads- og Virksomhedskonsulent

Jesper Grønne

Gastronomi & Sundhed

Tlf. +45 8950 3300

Mobil +45 2117 9107

jesp@mercantec.dk

bebt

Underviser/Studievejleder

Berit Brøndum

Gastronomi & Sundhed

Tlf. +45 8950 3300

Mobil +45 4023 8958

bebt@mercantec.dk

Mercantec - Gastronomi & Sundhed

H. C. Andersens Vej 7

8800 Viborg

Få rutevejledning