Rejsegilde Midtbyens Gymnasium

Kirsten Mercantec

Mercantec kan nu fejre en vigtig milepæl og begynde den endelige nedtælling til Midtbyens Gymnasium.

Murene står færdige, bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen rejst på den 13000 m2 store bygning.

”Nu tager byggeriet form, og hold da op hvor bliver det flot! Det er en stor glæde at kunne takke de mange håndværkere, som har udført godt håndværksmæssigt arbejde og som lægger kræfter og engagement i arbejdet her på pladsen hver dag,” lød det fra Mercantec-direktør, Kirsten Holmgaard til rejsegildet fredag.  

Det nye gymnasium bliver indrettet med tidens mest avancerede teknologi og lokalemæssigt bliver gymnasiet, når det står færdigt, tilpasset nutidens behov med store, lyse undervisningslokaler, grupperum og plads til fordybelse og samvær.

Topmoderne rammer
Når byggeriet er færdigt, kommer området til at myldre med unge mennesker. 1200 unge gymnasieelever fra HHX, HTX og EUX får deres daglige gang i det topmoderne gymnasium sammen med omkring 130 undervisere.

Også to af Mercantecs mest eftertragtede uddannelser inden for automatik- og robotteknologi vil få fysisk placering i de nye rammer.

Med sin beliggenhed bliver Midtbyens Gymnasium desuden det naturlige bindeled til Viborgs nye attraktive bydel - Viborg Baneby.

Som det sig hør og bør blev der spist pølser og råbt hurra for byggeriet og håndværkerne til rejsegildet.

De hjemmelavede pølser var naturligvis lavet af Mercantecs egne elever fra Hotel- & Restaurantskolen.

Midtbyens Gymnasium ventes at stå klar i 2019.