Studerende fik legater for 64.000 kroner

DSC00159 Kopi

Elever fra Mercantecs tekniske erhvervsuddannelser blev forleden begavet med 13 legater af en samlet sum på 64.000 kroner

Torsdag d. 21. juni var der stor glæde og begejstring, da Mercantec uddelte legater til 13 dygtige studerende. De var repræsenteret fra flere tekniske erhvervsuddannelser på skolen. Legaterne blev uddelt ud fra så forskellige kriterier som kammeratskab, flittighed, faglig dygtighed, socialt engagement og ikke mindst godt kammeratskab.

Lokale foreninger og fonde
Seks legater blev uddelt af repræsentanter fra de lokale fonde og foreninger herunder direktør Claus Lykke Gregersen, Oldermand fra Viborg Smedelaug, der uddelte to legater fra Viborg Smedelaug. Tømrermester Jan Myrthue, formand for Viborg Borger- og Haandværkerforening, der uddelte legatet for Viborg Borger- og Haandværkerforening, direktør Hans Erik Lund, der uddelte to legater fra Boligselskabet Sct. Jørgen og produktionsleder Jens Kudahl, der uddelte et legat fra AC Hydraulic. De resterende legater var fra Broderihandlerske Talke Sørensens Fond, der blev overrakt af Mercantecs direktør Kirsten Holmgaard.

Undervisere indstiller deres elever til legater
Det er undervisere fra de forskellige tekniske erhvervsuddannelser, der indstiller egne elever, der har gjort en særlige indsats. Underviserene får hermed mulighed for at anerkende dygtige elever under deres uddannelsesforløb med et ekstra skulderklap.
Mercantec uddeler i år samlet set 25 legater til en værdi af i alt kr. 120.000. De 12 resterende legater bliver uddelt over de kommende dage til dimissioner og afslutninger primært på de gymnasiale uddannelser.