Festivalstemning på Mercantec

Elevcamp

Der var popcorn, Street Food og musik på programmet, da Mercantec, SOSU- og Landbrugsskolen i går var værter ved et nyt initiativ målrettet elever fra 7. klasse

Skru et låg på en sodavand med en tårnhøj alkoholpromille. Pust liv i en stendød dukke. Byg din egen strandstol. Skift et dæk på tid. Klap en nyfødt kalv. Lav lækker mad til 200 mennesker. Pak gaver ind med lukkede øjne. Eller fordyb dig i bæredygtig energi.

Emner var der nok af, da Mercantec, Social- og sundhedsuddannelsen og Landbrugsskolen i går var værter ved et helt nyt initiativ målrettet elever fra 7. klasse. Elevcamp, som initiativet, bliver kaldt er støttet af Viborg Kommune og af projekt Smartskills.nu, der er et regionalt initiativ støttet af EU-midler, som meget målrettet arbejder på at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Nysgerrig på karrieremuligheder

På Mercantec, der lagde græs og lokaler til Elevcamp, var begejstringen stor. Ikke kun over at der var høj sol hele dagen. Også over de mange positive tilbagemeldinger fra de 200 fremmødte elever og deres undervisere.

”Vores mål med dagen er at gøre elever fra 7. klasse nysgerrige på erhvervsuddannelserne – og give dem et indblik i de rigtig mange karrieremuligheder, de har med en erhvervsuddannelse. Så det er dejligt, at de har taget så godt i mod initiativet,” lød det fra Marianne Bukh Villesen, der er uddannelses- og markedschef på Mercantec.

Eleverne havde på forhånd kunnet vælge sig ind på det emne, der interesserede dem mest. Mens nogen byggede strandstole, lærte førstehjælp, lavede mad, testede deres viden på landbrugsområdet, konkurrerede i teknologi og autohjælp, havde Hjalte Mølgård, Patricia Simonsen og Victor Tannerup fra 7.b på Løgstrup Skole alle valgt at fordybe sig i teknologi og medier og få undervisning i ”GreenPower” og bæredygtige jobmuligheder. Allerede 10.45 havde de konstrueret deres første solcelledrevne maskine.

”Det er ret fedt, fordi man både kan fordybe sig i noget, man synes er spændende, og så er der samtidig en ret god stemning,” lød det fra Hjalte Mølgård.

Promillebriller og førstehjælp
Og helt som på de fleste festivaller, kunne man også på Elevcamp se flere unge mennesker, der slingrede rundt. Dog ikke, fordi de havde indtaget alkohol, men fordi de var blevet udstyret med en såkaldt ”promille-brille”.
”Det giver god mening at møde eleverne på en ny måde. Når vi møder dem på uddannelsesmesser, har de ikke mulighed for at komme så meget i dybden med faget, som de kan her. Det er rigtig sjovt for dem at få afprøvet alt fra promillebriller til førstehjælp,” lød det fra Gry Ingerslev, som til daglig underviser på Social- og Sundhedsuddannelsen i Viborg.

Samlet Logo 450X207