26. januar · 2021

Elever fra Midtbyens Gymnasium bakker op om Danmarks Indsamling og tilbyder deres arbejdskraft tirsdag den 2. februar under corona-sikre vilkår.

Trænger dine vinduer til at blive pudset? Har du brug for at få ryddet op i din garage, eller skal der samles blade op, kløves brænde eller gøres rent, og har du samtidig lyst til at støtte et godt formål, så kan du tirsdag den 2. februar mellem kl. 9.00 - 13.00 få en gymnasieelev fra Midtbyens Gymnasium til at gøre arbejdet – og samtidig støtte Danmarks Indsamling med 350 kroner.

Check til Tinghallen
Der går 1100 elever på Midtbyens Gymnasium. I spidsen for indsatsen står Maria Bøge Blenstrup, der er formand for elevrådet, Katja Møller Madsen, der er medlem af elevrådet og Mathilde Sofie Pold, som er Røde Kors’ ambassadør på Midtbyens Gymnasium.

De er rørende enige om, at det er vigtigt at støtte de corona-ramte børn i verden, som pengene fra Danmarks Indsamling i år går til. Pigerne håber, de kan sende en stor check fra Midtbyens Gymnasium til Danmarks Indsamling i Tinghallen i Viborg den 6. februar.

- Det er selvfølgelig træls med online-undervisning og forsamlingsforbud. Men for mange børn og unge i U-lande har Coronakrisen betydet voldsom fattigdom. Ved at samle ind bliver vi mindet om, at vi lever i et meget privilegeret samfund, siger Maria Bøge Blenstrup, som går i 3.g på HHX med Business Talent som studieretning.

Miljø, jura og nonprofit
De tre piger fra Midtbyens Gymnasium drømmer alle om at gøre karriere på områder, hvor de kan gøre en forskel. Maria Bøge Blenstrup bliver student til sommer og har planer om at læse miljøøkonomi eller miljøvidenskab på universitetet.

Katja Møller Madsen går i 2.g og har Innovation og Iværksætteri som studieretning. Hun har indtil videre tænkt sig at bruge sin samfundsinteresse til at læse jura.

- Der er også børn herhjemme, som lider i corona-tiden. Børn, der for eksempel lever med forældre, som er voldelige eller misbrugere, har det enormt svært, fordi de skal være i hjemmet hele tiden i øjeblikket, påpeger hun.

Mathilde Sofie Pold går i 3.g og læser HTX på Midtbyens Gymnasium med Science Talent som studieretning. De år, hun har været tilknyttet Røde Kors som ambassadør, har givet hende lyst til mere markedsførings- og eventarbejde – meget gerne for en non-profit organisation.

- Vi tager rigtig meget for givet i Danmark, men rundt om i verden har folk slet ikke de ressourcer, vi har. En organisation som Røde Kors gør virkelig en forskel, siger Mathilde.

Oprydning og rengøring
En kold februar-formiddag er ikke det mest optimale tidspunkt til udendørs sysler. Kun de kontakter, eleverne i forvejen har som nære relationer, må åbne deres hjem for hjælpen. Maria, Katja og Matilde håber derfor, at nære relationer til gymnasieeleverne fra Midtbyens Gymnasium kan se fidusen i at få gjort rent eller ryddet op indendøre – og samtidig støtte en god sag.

Følg med i indsatsen her på Midtbyens Gymnasiums Facebook side 

 

Klik ind til webshoppen, køb og byd på vores produkter og ydelser