23. oktober · 2020

Som det eneste gymnasium i landet er Midtbyens Gymnasium blevet godkendt til at udbyde en særlig juralinje. Godkendelsen vil gavne Viborg, vurderer Nævnenes Hus og borgmester Ulrik Wilbek.

Viborg er den by i landet, som har den største koncentration af juridiske arbejdspladser og kan derfor gå under betegnelsen som "Jyllands juridiske hovedstad".

Efter sommerferien 2021 får kælenavnet endnu mere kraft. Til den tid kan Viborg nemlig bryste sig af at være den eneste by i landet, der har jura som studieretningsfag på gymnasiet. Det skriver Midtbyens Gymnasium i en pressemeddelelse.

Undervisningsministeriet godkendte for kort tid siden Midtbyens Gymnasiums ansøgning om at udbyde jura som studieretningsfag. 49 gymnasier søgte om særlige studieretninger inden for en lang række områder, men der blev kun givet to godkendelser i alt, og den ene gik altså til juralinjen på Midtbyens Gymnasium.

En nyhed der er blevet modtaget med stor glæde på det nybyggede gymnasium.

- Vi har rigtig længe ønsket os at kunne udbyde jura som studieretningsfag. Jura er allerede et obligatorisk fag for alle elever på HHX, og mange elever vælger faget op på højere niveau i vores nuværende juralinje. Godkendelsen er en kæmpe anerkendelse for os og for det arbejde og fokus, vi har på juraområdet. En helt fantastisk nyhed, lyder det fra rektor på Midtbyens Gymnasium, Bo Lykke Fredsgaard.

Styrker fødekæden
Og det er ikke kun Midtbyens Gymnasium, som glæder sig over nyheden. Også Viborgs borgmester Ulrik Wilbek ser et godt potentiale i den nye studieretning.

- Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes Mercantec (Midtbyens Gymnasium, red.) at få den nye studieretning til byen. Studieretningen styrker direkte fødekæden til de videregående uddannelser, siger Ulrik Wilbek og fortsætter:

- Viborg har i dag den største koncentration af juridiske arbejdspladser uden for København. Studieretningen bidrager derudover positivt til samarbejdet mellem de mange juridiske arbejdspladser i Viborg og jurastudiet i Aarhus.

Læs mere om juralinjen