8. maj · 2019

Tirsdag d. 8. maj blev Politikens Undervisningspris uddelt, og Finn Sønnik Nielsen fik tildelt særprisen og 25.000 kr. for sin innovative og kreative måde at undervise på.

Finn underviser smede- og grundforløbselever på Teknologisk Videncenter på Mercantec, og han blev speciel rost for arbejdet med eleverne fra GF1, som er de elever, der kommer direkte fra grundskolen. Det er ikke altid nemt for de unge mennesker at omstille sig fra grundskolen til ungdoms- og erhvervslivet. Men det er lige dét, Finn er god til. Finn får det bedste frem i eleverne og nyder at se dem udvikle sig til at blive dygtige elever. Med Finn er der klare retningslinjer, men inden for disse retningslinjer er der meget åbne rammer for at prøve af, lave fejl og eksperimentere. Innovation og kreativitet er i højsædet og er alt sammen noget, som prikker til elevernes nysgerrighed. 

Flere af eleverne udtaler, at Finn er en meget smilende og imødekommende lærer, der altid er hjælpsom og god til at forklare tingene på en simpel måde. 
-    Han kan undervise på en måde, så alle kan forstå det, og han er god til at hjælpe uden at lave tingene for én.
Noget af det, der kendetegner ham, er hans tålmodighed over for eleverne og at se dem udvikle sig igennem uddannelsen. Finn udtaler: 
-    Jeg synes, noget af det allerbedste er, når jeg ser en elev, der har været lidt stille og tilbagetrukket fra starten af. Og så se hvordan de vågner op og i virkeligheden er mega dygtige elever. Det, synes jeg, er fedt. Det er noget af det, der gør det sjovt, at være underviser.

Større fokus på erhvervsuddannelserne
Prisen var uddelt i samarbejde med Lundbeckfonden og er inddelt i de tre kategorier grundskolerne, erhvervsuddannelserne og gymnasierne, hvor de mere end 2500 lærere var indstillet. Sidste år udgjorde indstillingerne til erhvervsuddannelserne 10%, og i år var det hele 30%, hvilket vidner om større fokus på erhvervsuddannelserne og de mange elever, der sætter stor pris på deres lærere.