5. oktober · 2022

Når LEO Pharma inden længe begynder produktionen på deres spritnye og topmoderne fabrik i Ballerup, så følger medarbejderstaben fra den gamle fabrik trop. Det har nemlig været topprioritet for LEO Pharma at sikre deres medarbejdere igennem opkvalificering. Her har videnscentret og Mercantec spillet en afgørende rolle.

Videnscenter for Automation og Robotteknologi og Mercantec har sammen med LEO Pharma udviklet materiale og indhold til det AMU-kursus, som skal være med til at sikre, at den eksisterende medarbejderstab hos LEO Pharma kan servicere den nye fabrik i Ballerup.

”Vi ønskede at opkvalificere vores medarbejdere af flere årsager. Først og fremmest er vi glade for vores medarbejdere og ønsker, at de skal blive hos os i mange år frem, og det kræver, at de kan servicere vores nye, digitale og topmoderne fabrik.  Derudover er det faktisk ret svært at rekruttere i det nuværende marked, så derfor skal vi som virksomhed arbejde meget med fastholdelse af vores medarbejdere,” siger Marianne Heilbuth, senior manager for Automation og Manufacturing IT hos LEO Pharma.

Skal servicere både ny og eksisterende fabrikker

LEO Pharmas nye fabrik ligger side om side med eksisterende fabrikker i Ballerup, og derfor er det en klar fordel, at medarbejderne både kan servicere de eksisterende fabrikker og den nye.  

”Vores medarbejdere har et stærkt fundament, som vi gerne vil bygge videre på. Det er godt for LEO Pharma, men det er jo også rigtigt godt for medarbejderne, at de får nye, opdaterede kompetencer på CV’et,” siger Bo Johansen, Senior Professional hos LEO Pharma.

Marianne Heilbuth forklarer, at det er hjerteblod for LEO Pharma at være uafhængige af eksterne konsulenter og eksperter, når det handler om at servicere fabrikken og produktionen:

”Når det handler om de kritiske processer i LEO Pharmas produktion, så vil vi gerne kunne det hele selv.”

Et givende samarbejde

Indtil videre er det 30 medarbejdere fra LEO Pharma, der i løbet af efteråret 2022 skal igennem AMU-forløbet, der afholdes på Mercantec i Viborg, og som er blevet til i et intensivt samarbejde mellem LEO Pharma, Mercantec og Videnscenter for Automation og Robotteknologi.

”Samarbejdet med Videnscenter for Automation og Robotteknologi og Mercantec har været i top. Vi har sparret rigtigt meget med hinanden i lang tid for at få materialer, grej og undervisningen helt på plads. Det er noget af en rejse, vi har været på, siden vi erkendte, at der var et kompentencegab, som skulle lukkes, inden den nye fabrik stod færdig,” siger Bo Johansen.

På AMU-kurset får kursisterne en indgående indføring i emner som IO-Link, Fieldbus, ASi-bus, Profinet og Belimo MP-Bus.

”Jeg er blæst bagover af, hvor godt det er. Vi har lagt rigtigt mange timer og energi i det her, og vi har selvfølgelig i processen tænkt over, om det nu var tiden værd. Det kan vi i hvert fald nu konstatere, at det er,” siger Marianne Heilbuth.