13. juni · 2021

65 nye kollegieboliger bliver snart nærmeste nabo til Midtbyens Gymnasium. Rektor vurderer, at de nye boliger vil kunne trække elever til fra en endnu bredere geografi

Gymnasieeleverne på Midtbyens Gymnasium har i flere måneder haft første parket til byggepladsen i Banebyen.
Omkring 100 meter fra det nye gymnasium har endnu en stor bygning rejst sig. Det er boligselskabet Sct. Jørgen, der bygger i seks etager, og allerede til august, kan de første beboere efter planen rykke ind i Midtbyens Kollegie, der bliver den første store ungdomsmæssige milepæl i Banebyens mange planlagte boligområder.

Robotteknologi og jura
Midtbyens Kollegie, der altså er nærmeste nabo til Midtbyens Gymnasium, kommer til at rumme 65 boliger på mellem 24-59 kvadratmeter. Lejligheder vil både være ene-lejligheder og delelejligheder (to- og treværelseslejligheder) og på Midtbyens Gymnasium kan rektor Bo Lykke Fredsgaard næsten ikke få armene ned over de mange muligheder, det giver ungdomsmiljøet i midtbyen.

-Allerede nu tiltrækker vi elever fra en meget bred geografi, fordi vi har nogle både sjældne og helt unikke studieretninger i gymnasiet som blandt andet robotteknologi og landets eneste jurastudieretning. Når Midtbyens Kollegie står klar, vil Midtbyens Gymnasium kunne tiltrække endnu flere elever udefra, siger han.

Bygget på Hærvejsbro
Både Midtbyens Gymnasium og Midtbyens Kollegie er bygget, så de hver især er hægtet direkte på Hærvejsbroen. De fremtidige beboere kan dermed gå til gymnasiet på under to minutter og videre derfra ind til midtbyen.

At have et ungdomsmiljø med de åbenlyse muligheder bliver en stor fordel for Viborg, mener Bo Lykke Fredsgaard.

Midtbyens Kollegie kommer til at koste fra godt 2500 kroner om måneden plus forbrug.

- At gå på gymnasiet er en selvstændighedsproces. Og det at have mulighed for at flytte hjemmefra og bo så tæt på sit gymnasium og samtidig være i trygge rammer, hvor fællesskabet er i fokus, det er helt unikt, siger Bo Lykke Fredsgaard.

Lounge og tagterrasse
Midtbyens Kollegie får fællesområde på tagetagen, der bliver indrettet som en slags loungeområde med drivhus, grønne planter og udsigt ud over hele Viborg. Arkitektonisk kommer bygningen til at læne sig op ad Midtbyens Gymnasium med røde teglsten og lameller.

Potentielle nye beboere kan kontakte boligselskabet Sct. Jørgen for flere oplysninger.