6. august · 2019

Mercantec er én blandt fem modelskoler, der skal udvikle nye undervisningsforløb og få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Mercantec, der udbyder mere end 50 erhvervsuddannelser i Viborg, Skive og Ulfborg, er med som modelskole i et nyt landsdækkende projekt, der skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. I alt deltager fem erhvervsskoler landet over som modelskoler i projektet "Faglig stolthed og aktive elever i erhvervsuddannelserne".

- Modelskolerne er erhvervsskoler, som allerede er langt fremme i forhold til at arbejde med at skabe et attraktivt uddannelsesmiljø, og som kan være til inspiration for andre erhvervsskoler. Vi er rigtig stolte over, at Mercantec er udvalgt til projektet og forventer også selv at få et stort udbytte af at deltage, påpeger projektadministrator Christoffer Boserup Skov fra Mercantec i en pressemeddelelse. 600 erhvervsskoleelever er med Projektet løber over de næste halvandet år med 2,6 millioner kroner i støtte fra Nordea.

Ud over de fem modelskoler vil der også indgå 10 såkaldte spredningsskoler. Dermed kommer projektet til at involvere cirka 600 erhvervsskoleelever og -lærere på i alt 15 erhvervsskoler med uddannelser til eksempelvis murer, tømrer, smed, mekaniker, maler, kok, gartner, sosu-assistent, frisør samt erhvervsuddannelser på kontor- og butiksområdet. Når skolerne over det næste års tid har udviklet og afprøvet nye undervisningsforløb vil materialet blive gjort til koncepter, som alle landets erhvervsskoler kan anvende og få gavn af.

dk_soc_rgb_ramme_png