23. august · 2019

21-årige Casper Rasmussen er blandt verdens bedste industritekniker-elever. Om få dage skal han dyste til VM i Rusland

En af verdens bedste industriteknikere er uddannet fra Mercantec i Viborg. 21-årige Casper Rasmussen er lige netop nu på vej til Kazan i Rusland for at deltage i World Skills for industriteknikere.

  • Jeg er godt klar over, at konkurrencen bliver utrolig hård, men jeg har forberedt mig ned til mindste detalje og har både en plan a, b og c, så jeg håber det bedste, siger Casper Rasmussen.

To VM kandidater

Casper Rasmussen blev færdigudlært fra Mercantec for nylig. Det er anden gang inden for få år, at Mercantec kan sende en elev af sted til den præstigefyldte konkurrence.

Casper Rasmussen får han følgeskab af uddannelseschef John Hansen fra Mercantec, der står i spidsen for Teknologisk Videncenter og hans underviser Jesper Dideriksen. Begge står klar til at give den unge VM-deltager støtte undervejs.

  • Der er meget stor prestige i at kunne sende elever og nyuddannede af sted til et verdensmesterskab, så det betyder naturligvis meget for os som uddannelsesinstitution, at vi med få års mellemrum har en kandidat, som kan konkurrere på det ekstremt høje niveau, som det her verdensmesterskab repræsenterer, siger John Hansen.

Højt niveau
Især lande som Kina og Korea er uhyre målrettede i forhold til at sikre sig en verdensmester på området. De unge talenter de to lande sender af sted har typisk brugt flere år på at forberede sig på konkurrencen.

Omkring 20 nationaliteter deltager. Kommer Casper Rasmussen blandt de ti bedste er det utrolig flot flot, lyder vurderingen derfor fra Mercantec.

  • Generelt når vores deltagere et rigtig højt niveau, når man tager i betragtning at de på ingen måde har de samme træningsforhold, som f. eks. asiatiske deltagere, der ,for nogles vedkommende, har trænet flere år, siger uddannelseschef, John Hansen.

 

God kombination
Casper Rasmussen har til sammenligning trænet to dage om ugen det sidste halve år for at dygtiggøre sig inden konkurrencen.

Til daglig er han ansat på KVM International i Kjellerup, der har givet Casper Rasmussen fri til at træne til den prestigefyldte konkurrence.

Det unge talent er helt sikker på, at han er havnet på den rette hylde. En industritekniker er specialist i at fremstille dele til maskiner, der indgår i mange forskellige slags produktionsanlæg i metal- og plastindustrien.

Arbejdsområderne passer ham strålende.

  • Industriteknikerfaget er super spændende fag med masse af variation. Den er en god kombination af at nørde med det nyeste teknologi og samtidig bruge hænderne. Det kan jeg rigtig godt lide, siger han.