12. juni · 2021

Mercantecs første student sprang ud fredag formiddag. Magnus Skovgaard er samtidig skolens første EUX-student med VVS-faget som erhvervsretning.

Dannebrog, kransekage, blomsterbuketter og boblende vin – foråret er studenternes tid, og i går kunne Mercantec fejre, at Midtbyens Gymnasiums første student blev udklækket – oven i købet med et fornemt 12-tal i matematik A til den sidste eksamen.

Vil rejse med faget
20-årige Magnus Skovgaard fik sat studenterhuen på hovedet af sin far. Han er skolens første EUX-student med VVS-energispecialist som erhvervsretning, og selvom han efter sin eksamen traditionen tro – på grund af sin status som første student – var inviteret til flaghejsning efterfulgt af en lille sammenkomst med Mercantecs ledelse, tog han virakken med knusende ro.

-Min far er uddannet VVS’er, og jeg er nok blevet inspireret af at gå med ham på værkstedet som barn. Jeg er glad for faget, og det føles godt at have muligheden for at kunne læse videre, lød det fra studenten, der dog umiddelbart ikke havde nogle aktuelle planer om andet end at arbejde i sit fag i nogle år.

-Jeg kunne godt tænke mig at rejse. Danmark er rigtig langt fremme på VVS-området, så det er nemt at få job rundt om i verden. Jeg har en drøm om at arbejde i Alaska, sagde han.

Mange muligheder med EUX
Fremtiden skulle gerne byde på et stigende antal EUX-studenter. Danmark mangler faglært arbejdskraft og efterspørgslen både på lærlinge og uddannede er stor, fortalte Mercantecs direktør Adrian Tresoglavic, da studenten og hans familie var samlet til kransekage og bobler.

-Vi er meget stolte af at fejre vores første EUX VVS-energispecialist. Verden ligger åben for dig og jer, der går EUX-vejen, lød det fra ham.

Og Magnus Skovgaards familie er helt sikkert blandt de familier, der trækker EUX-gennemsnittet op. Også studentens storebror blev EUX-student for nogle år siden – blot med tømrerfaget som erhvervsretning.

Læs mere om EUX her