5. maj · 2020

En ny epoke for handelsskolen er startet. Handelsskolens merkantile erhvervsuddannelser er nu flyttet sammen med Mercantecs mange tekniske erhvervsuddannelser.

De fleste viborgensere har i årtier forbundet Handelsskolen med den store rødstensbygning på Vinkelvej, der blev opført i 1972, og som løbende er blevet udvidet med nye fløje. Fremover skal viborgenserne vænne sig til, at Handelsskolen holder til et helt andet sted - nemlig på H.C. Andersens Vej 9, hvor langt de fleste af Mercantecs øvrige erhvervsuddannelser også har base.

Handelsskolen udbyder erhvervsuddannelserne kontor, handel og detail. Og selvom blot nogle få af de i alt 350 elever, der er tilknyttet skolen, på grund af corona-virus endnu ikke har fundet på plads i de nye lokaler, og selvom en officiel indvielse er udskudt på ubestemt tid, er ledelsen tilfreds med beslutningen, lyder det i en pressemeddelelse.

-Flytningen betyder, at vi kan styrke fagprofilen, synliggøre de mange karriereveje og muligheder en uddannelse fra handelsskolen giver og gøre de merkantile uddannelser til en del af et større uddannelsesmiljø, siger Mercantecs vicedirektør Mette Selchau og fortsætter: - Vi vil i de nye rammer sætte faglighederne i højsædet og indrette dele af studiemiljøet til en butik og kontormiljø.

Fællesskab og netværk
Inden Handelsskolen flyttede ind i nymalede og nyindrettede lokaler på H.C. Andersens Vej 9, var stedet helliget gymnasieeleverne fra HTX. Handelsskolen har traditionelt flest kvindelige elever, mens der på de øvrige erhvervsuddannelser er en overvægt af mænd.

Fællesskab og netværk bliver en stor del af det miljø, der fremover kommer til at udgøre den sociale kerne i livet på Handelsskolen, supplerer Jan Salling, som er uddannelsesleder på Handelsskolen.

- Vi glæder os meget til, at vores elever bliver en del af et stort uddannelsesmiljø, hvor vi i fremtiden kan holde masser af sociale arrangementer sammen, fortæller han.

Hyggelig skole
Frida Præstegaard Smed og Sofie Løndal Agerholm går på EUX Business på Handelsskolen. Selvom det er lidt ensomt på gangene i øjeblikket, er de nye omgivelser godkendt, mener pigerne.

- Det er en rigtig hyggelig skole med mange gode fælleslokaler, som vi ikke må bruge endnu på grund af corona, men når hverdagen bliver normal igen, bliver det godt, vurderer de to elever.

Gymnasieeleverne (HHX), som også har haft base på Vinkelvej, flytter ned i det nye flotte Midtbyens Gymnasium ved Banegården, hvor de sammen med de øvrige gymnasieelever (HTX) starter et helt nyt kapitel.

Læs mere om Handelsskolen Viborg
Handelsskolen i Viborg er flyttet - uddannelsesleder på trappe