30. marts · 2020

Mercantecs nye intensive uddannelsesforløb, GF Plus, skal sikre at flere voksne gennemfører en erhvervsuddannelse

Som noget nyt kan voksne, som ønsker at komme i gang med en erhvervsuddannelse, nu se frem til 10 uger, hvor de kan få genopfrisket skolefag, styrket deres kompetencer og blive afklarede omkring hvilken karrierevej, de ønsker at gå. 
Det nye tiltag hedder GF Plus, og Mercantec - Viborgs største uddannelsesinstitution, har høje forventninger til det intensive uddannelsesforløb, der begynder 14. april, enten som ”almindelig” undervisning eller online-undervisning. 

- Der kan være rigtig mange årsager til, at man som voksen ikke er kommet i gang med en erhvervsuddannelse. Man kan have arbejdet som ufaglært, blot være uafklaret,  have haft sproglige udfordringer, eller måske have haft dårlige oplevelser fra tidligere skoleforløb. Målet med GF Plus er at nedbryde eventuelle barrierer og sende endnu flere voksne styrkede videre den helt rigtige vej, siger vicedirektøren på Mercantec, Mette Selchau.  

Godt rustet
Det nye uddannelsesforløb GF Plus hjælper den voksne til at blive afklaret om, hvilken erhvervsuddannelse, der interesserer dem og samtidig vil man få mulighed for at blive dygtigere indenfor de fag, som man måske ikke er så dygtig til i forvejen, f.eks. indenfor matematik og dansk. 

Med GF Plus sikrer vi, at voksne hurtigt og effektivt bliver klædt på til at gå videre på grundforløbet og ikke mindst i et miljø med andre voksne i en tilsvarende situation, siger Mette Selchau. 

To retninger
Mercantec tilbyder to forskellige retninger inden for GF Plus. 

  • Business - der er målrettet de voksne som gerne vil have en uddannelse inden for butik, handel, kontor eller event. 
  • Teknologi og Håndværk - der er målrettet voksne, som ønsker at uddanne sig inden for data, el- og automatik, auto- og metalområdet, bygge og anlæg, gastronomi, kost og ernæring eller bager og konditor. 

Snus til noget nyt
De 10 uger på GF Plus styrker de voksne elever i dansk, matematik og samfundsfag. Og forløbet indeholder desuden, at eleverne får en bred og indgående introduktion til de mange forskellige erhvervsuddannelser, der tilbydes i Viborg. 

- På GF Plus kommer eleverne til at snuse til erhvervsuddannelser, som de måske ikke har overvejet, men som kan overraske dem positivt, siger Mette Selchau og fortsætter.

- Generelt er der stor efterspørgsel på faglært arbejdskraft i Danmark. GF Plus-forløbet vil også afklare, hvordan efterspørgslen på arbejdskraft er på de forskellige erhvervsområder og man bliver således vejledt videre i forhold til egne styrker og forudsætninger.

Læs mere om GF Plus her