24. juni · 2019

Hvis man får 12 i den sidste eksamen, foreskriver traditionen, at man skal løbe efter studentervognen indtil det første stop.

Julius Cronwald Skovsgaard kan godt begynde at træne, for da han som den første student fra Viborg Handelsgymnasium mandag formiddag, kunne få studenterhuen på hovedet, var det med et flot 12-tal i den sidste eksamen.

Den nyudklækkede student kunne derfor gå på velfortjent sommerferie, inden han efter sommerferien skal i gang med økonomistudiet på Copenhagen Business School i Købehavn.

Matematik på universitet

På Viborg Tekniske Gymnasium på H.C. Andersens Vej inkasserede den første student fra HTX, Signe Kirstine Rusbjerg, også en fornem karakter og kunne begynde studentertilværelsen med et 10-tal.

Hele familien var samlet omkring hende, da hun kom ud af eksamenslokalet og hendes følge af familiemedlemmer blev traditionen tro budt på kransekage og boblende vin af Mercantecs direktør, Kirsten Holmgaard.

Signe Kirstine Rusbjerg, der forinden havde fået topkarakteren 12 i sit yndlingsfag matematik, har valgt at tage et sabbatår, før hun begynder på matematikstudiet på Aalborg Universitet.

Alle de nye studenter bliver fejret ved en dimission på fredag den 28. juni.

 

julius_hhx_student_2019