9. maj · 2020

Mercantecs datatekniker studerende har udviklet en virtuel fredagsbar med plads til over 1000 gæster. Konceptet, der forener elever fra både erhvervsuddannelser og Midtbyens Gymnasium, kan også benyttes til andre formål efter COVID19.

Der er live DJ, lystig kommunikation, man kan løbende ønske musiknumre, følge med i hvad vennerne laver, og drikkevarerne er lige så billige, som du selv vil have dem.

Det lyder som en genial opskrift på en fredagsbar, og det er det også.

Niklas Sørensen og Dennis Kamp Jeppesen er i gang med uddannelsen til datatekniker på Teknologisk Videncenter - Mercantec. Desuden er de hovedarkitekterne bag den virtuelle platform, som samler eleverne fra både erhvervsuddannelserne og Midtbyens Gymnasium og giver dem mulighed for at feste sammen – på afstand.

Vildt sjov opgave

Fordelen ved det visuelle system, Niklas Sørensen og Dennis Kamp Jeppesen står bag, er desuden, at systemet kan bruges som fremtidig mødeplatform og til fjernundervisning efter COVID19, idet over 50 personer kan se hinanden på én gang.

Både Dennis og Niklas har fået meget ud af undervisningen på afstand. De er stolte af deres fælles produkt, som de har skabt i samarbejde med yderligere to elever.   

- Det har været en vildt sjov opgave, der har udfordret mig rigtig meget. Jeg har savnet at være fysisk til stede på skolen, men jeg kan sagtens arbejde hjemmefra uden problemer. Det har fungeret helt optimalt med online-undervisningen, fortæller Niklas Sørensen, som bor i Thisted.  

- Vi har sagtens kunnet samarbejde, selvom vi har siddet hver for sig. Jeg har lavet kommunikationsdelen af servicen, mens Niklas har lavet grundelementerne. Det har fungeret super fint, supplerer Dennis Kamp Jeppesen, der bor i Them.

Godt for fællesskabet

Fredagsbaren har i løbet af ugerne udviklet sig. Der er løbende tilføjet funktioner, så man både kan sende billeder og beskeder, mens man samtidig ser og lytter med. Desuden er brugervenligheden i dag så høj, at enhver kan være med.

I øjeblikket kan over 1000 hygge sig online og 50 personer kan på samme tid vinke til hinanden fra deres skærme.

- Det er rigtig godt for fællesskabet, at vi nu har en platform, som vores elever oven i købet selv har konstrueret, som kan række ud til alle og samle os på tværs af organisationen i en meget speciel tid, lyder det fra Mercantec-direktør Kirsten Holmgaard.

International DJ

Det musikalske indslag på den virtuelle fredagsbar står Ole Helledie for. Han er i dag praktikinstruktør hos Mercantec, men har undervejs haft adskillige jobs i IT-branchen både som IT-chef, IT-sikkerhedsspecialist og projektansvarlig. Ud over IT-verdenen har han arbejdet som fuldtids DJ - også internationalt - og har desuden været bestyrer på Café Smagløs i Aarhus.

Da eleverne foreslog, at de ville lancere en fredagsbar, var han straks klar på at levere musikken som DJ.

- Normalt plejer jeg at spille til de almindelige fredagsbarer, nu står udstyret bare hjemme i stuen, så det er godt at få det luftet, siger han.

Live underholdning 

Ole Helledie synes, det er sjovt at få lov til at underholde elever og venner til den virtuelle fredagsbar, når det nu ikke er muligt at mødes i virkeligheden. Fredagsbaren bliver i øvrigt ofte suppleret med gæster, DJ´s og musikere, der ligesom ham også savner fest, farver og fredagsbar.

Han er stolt af, at eleverne har løst en så teknisk svær opgave som en virtuel fredagsbar – og har fået elementerne til at fungere med succes, så alle og enhver kan være med.

-Det er dejligt at opleve, hvordan de har taget opgaven til sig, kaster sig ud i udfordringer og får løst problemer, nærmest mens vi har været i fuld gang, siger han.

 

Ole Helledie står for underholdningen i den virtuelle fredagsbar. Han er praktikinstruktør på Mercantec og har en fortid som DJ.