25. juni · 2021

Ulrik Wilbek var gæstetaler, da Midtbyens Gymnasium holdt dimission fredag

Danmarks nyeste gymnasium, Midtbyens Gymnasium i Viborg, kom fredag til sin fulde ret, da gymnasiet holdt sin anden dimission nogensinde - i år for 233 studenter og deres familiemedlemmer fordelt på to arrangementer.

Og der var mange muligheder for at få en klump i halsen som pårørende til en af de unge mennesker.

Borgmester gæstetaler
Dimissionen startede med en indmarch, hvor alle gæster stod op og klappede studenterne på plads.
-Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V), var dagens gæstetaler og indledte med at konkludere, at studenterne kunne fortælle deres børn og børnebørn, at det var deres generation, der for alvor satte skub i den virtuelle undervisning. Borgmesteren gav også studenterne vise ord med på vejen.
-Vælg det, der tænder ilden i jer. Og gør jeg umage, lød det fra ham.

Fælles projekt og ansvar
Også Mercantecs direktør, Adrian Tresoglavic, sendte studenterne ud i verden blandt andet med følgende kommentar:
-I er smukke, kloge og berigede. Det har været et privilegium at være samme med jer.

Og sluttelig skulle også rektor på Midtbyens Gymnasium, Bo Lykke Fredsgaard, give de unge mennesker kloge ord med på vejen.
-Det er meget vigtigere, at vi forstår, vi har et fælles projekt og et fælles ansvar, end at vi ser tingene ens. Jeres generation ser ind i fælles projekter og ansvar i et meget større globalt perspektiv, end det nogensinde har været tilfældet før, og der skal nu samarbejdes med mange flere, som ikke ser tingene ens, sagde rektoren for Midtbyens Gymnasium.

Legater og ny tradition
Vanen tro blev der uddelt legater til flere studenter. Elevrådet uddelte en nystiftet fællesskabspris, og musikeren Kris Herman leverede underholdningen.

Til slut måtte en del af elevernes forældre knibe en tåre, da de unge mennesker havde udmarch i en regn af konfetti med den efterhånden så velkendte popsang: What a life som underlægningsmusik.

Dimissionen sluttede af med, at studenterne syngende og glade løb og dansede rundt om gymnasiet, der i dagens anledning var pyntet med en flagallé. Afslutningen blev akkompagneret af Queens superhit: Don´t stop me now.

unge-studenter-midtbyens-gymnasium
viborgs-borgmester-midtbyens-gymnasium-2021