21. februar · 2022

Kasper Høgh har været vidt omkring i autobranchen, men de seneste fem år har han sørget for at holde automekanikere up-to-date med den nyeste viden som underviser på Mercantec i Viborg. For ham er det det perfekte job, for han kan nemt kombinere alt det, der betyder noget: Familieliv, fritidsinteresser og høj faglighed.

Kasper Høgh er typen, der elsker en god udfordring. Faktisk har han søgt dem i forskellig form i hele sit arbejdsliv, og sådan var det også for fem år siden, da han af en bekendt blev opfordret til at søge en ledig stilling som underviser på Mercantec.

-Min første tanke var, at jo, det lød da spændende, og jeg tænkte, om jeg mon kunne finde ud af det. Så jeg tog udfordringen på mig, fortæller 36-årige Kasper Høgh, der blev færdigudlært automekaniker på et Audi-værksted i 2010.

Aston Martin, Porsche og Lotus
Tidligere i karrieren bragte en kæmpemæssig passion for motorsport Kasper Høgh forbi racerteams som Aston Martin, Ferrari og Porsche, og en overgang var han tilknyttet Lotus’ fabriksteam i England og Østrig i klassen WEC med løb i det meste af verden.

-Livet som racermekaniker er fedt, men det er også lidt ligesom at være med i et omrejsende tivoli, hvor man bor i en kuffert, og det kan være svært at kombinere med et familieliv, siger Kasper Høgh, der også har erfaring som mekaniker og assisterende værkfører fra Lindholm Biler i Viborg.

Vil ikke bytte
I jobbet som underviser på Mercantec står han for efteruddannelse af Renault-mekanikere. Det stiller krav til Kasper Høghs egen viden og vilje til hele tiden at følge med i, hvad der rører sig i branchen.

-Jeg plejer at sige, at jeg altid er på arbejde, og at jeg aldrig er på arbejde. For når jeg sidder med min iPad om aftenen og kigger på nyt fra bilbranchen, så er det arbejde, men føles ikke sådan. Det er min hobby, fortæller han, og tilføjer, at den store fleksibilitet i arbejdet, er noget af det, han sætter størst pris på.

- Jeg har et arbejde, der gør det muligt for mig at dyrke en fritidsinteresse med motorsport og racermekanik og samtidig være der for min familie med alt, hvad det indebærer i en børnefamilie. Arbejdet gør det muligt at planlægge mit liv, som jeg vil, fortæller Kasper Høgh, der har fået attraktive jobtilbud andre steder fra, men takkede nej.

- For mekanikere er der så gode jobmuligheder, at man nemt ville kunne få en højere timeløn andre steder, men det er ikke det, der betyder noget. Jeg savner ikke at komme hjem med ondt i ryggen efter en dag på værkstedet, hvor man har stået foroverbøjet hele dagen over en motor. Jeg kan dog godt savne at få sorte fingre, men så er det jo godt, at jeg også selv har en bil, der går i stykker, smiler han.

Delen med at undervise og give sin viden videre har også vist sig som et positivt bekendtskab for Kasper Høgh, selvom det sjældent er det første, man overvejer, når man er uddannet automekaniker:

-Fagligheden er virkelig høj. Og selve det at videreformidle viden, så den er brugbar for andre, har vist sig at være både fagligt og personligt udviklende for mig, så undervisningsdelen er ikke noget, man skal være bange for, siger han.

God værkstedshumor
Både fagligt og socialt føler Kasper Høgh, at han er havnet det helt rette sted på Mercantec.

-I afdelingen kan stemningen meget vel sammenlignes med den på et værksted, hvor de sociale bånd er tætte. Men det faglige fællesskab her er anderledes, og vi er virkelig en flok nørder i ordets bedste forstand. Vi sparrer meget med hinanden om udviklingen i branchen, og alle har en ægte interesse i det, de laver, siger han og roser også sin arbejdsgiver for netop at understøtte den fortsatte faglige udvikling:

-Her er der ingen grænser for, hvor meget du kan få lov at dygtiggøre dig, og man vurderer stort set selv, om der er tale om relevant faglig udvikling, i forhold til hvad man gerne vil deltage i af kurser og messer. Der er samtidig stor opbakning fra ledelsen, i forhold til at vi har det udstyr, vi skal bruge, og at det er tidssvarende. Mekanikere, der kommer på kursus her, forventer, at tingene er i orden, og det er de, understreger han.


Bliv Kaspers kollega og en del af vores stærke hold!
Der er netop nu ledige stillinger som undervisere indenfor auto-området.
Tøv ikke med at kontakte uddannelsesleder Anders Murmann på 2013 0637 eller projektleder i efteruddannelse, Lars Kristensen på 6171 7025, hvis du er nysgerrig efter at høre mere.

 

 

Se ledige stillinger her