Specialet for dig, der vil arbejde i den offentlige sektor
Dette speciale er målrettet arbejdsopgaver inden for de administrative hovedområder i kommuner, regioner og statslige institutioner. Som elev bliver du en del af den offentlige sektor, hvor du lærer at arbejde struktureret, serviceminded og med borgeren i centrum.
Der er særligt fokus på at udvikle personlige og faglige kompetencer som selvstændighed, samarbejdsevne, initiativ og kommunikation. Du lærer også at rådgive borgere og brugere – og at anvende relevante digitale værktøjer og it-løsninger i den offentlige kontekst.
Fra politiske beslutninger til praktisk handling
Under din praktik får du indsigt i, hvordan beslutninger omsættes til konkrete handlinger i en politisk styret organisation. Du lærer at forstå og navigere i den offentlige forvaltning og bidrage til løsningen af opgaver, der går på tværs af afdelinger og fagområder.
Centrale fagområder i specialet
I skole- og praktikperioderne arbejder du med fire centrale områder:
- Politik og strategi – herunder handlingsplaner, indsatsområder og offentlig styring
- Kommunikation og it – både mundtlig og skriftlig formidling samt brug af digitale løsninger
- Administration og sagsbehandling – med fokus på struktur, service og borgerkontakt
- Offentlig økonomi – herunder budgetforståelse og grundlæggende regnskab i offentlige enheder
koleundervisningen i specialet offentlig administration er fordelt på tre teoriforløb og består af i alt 9 ugers obligatorisk undervisning samt 4 ugers valgfag. Undervisningen giver dig en bred faglig ballast, der forbereder dig på arbejdet i kommunale, regionale og statslige institutioner.
De faglige områder, du arbejder med, omfatter blandt andet:
- Lovgivning og myndighedsudøvelse
- Politisk styring og økonomi
- Innovation, kvalitet og samarbejde
- Kommunikation og formidling
- Mundtlig kommunikation og konflikthåndtering
- Informationsindsamling og dokumentation
- Projektkoordination
- Økonomistyring i det offentlige
Derudover skal elever under 25 år samt EUV3-elever gennemføre en ekstra uges valgfag. Disse elever har desuden mulighed for at tilvælge op til 4 ugers erhvervsrettet påbygning, som giver en mere specialiseret profil. Virksomheder har mulighed for at få lønrefusion i forbindelse med deltagelsen.
EUV1 og EUV2-elever kan vælge op til 3 ugers erhvervsrettet påbygning, afhængigt af deres individuelle uddannelsesplan.
Efter det sidste teoriforløb afsluttes uddannelsen med en fagprøve, som har en varighed på én uge. Fagprøven betragtes som en skoleperiode og udløser også lønrefusion.
Som elev eller virksomhed har du adgang til digitale platforme, der understøtter forløbet. På lectio.dk kan du følge med i fag, fravær, karakterer og undervisningsforløb. På laerepladsen.dk findes oplysninger om praktikforhold og uddannelsesaftaler.

Kontakt os
