Unge strømmer til Viborg Handelsgymnasium

DSC04028

Mercantec oplever en større interesse for deres gymnasialeuddannelser. Det er specielt Viborg Handelsgymnasium, hvor blandt andet jura-linjen tiltrækker de unge.

Når 1.g klasserne starter på Viborg Handelsgymnasium efter sommerferien bliver det med en klasse mere end førhen. Optaget i år har været så stort, at der bliver oprettet endnu en klasse, hvilket glæder rektor ved Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske Gymnasium, Bo Lykke Fredsgaard.

- Vi er inde i en rigtig positiv periode, hvor vi kan tilbyde nye spændende studieretningslinjer på begge gymnasier. Det er også linjer som for eksempel Jura-linjen, Game Design og Idrætslinjen, der er med til at trække de unge til, siger Bo Lykke Fredsgaard.

Det er ikke kun hos Viborg Handelsgymnasium, at det går godt. Ved Viborg Tekniske Gymnasium er optaget i år lige så højt som sidste år, og de fortsætter dermed deres fremgang.

- Det er helt tydeligt at se, at vi har ramt rigtig med studieretningerne på Viborg Tekniske Gymnasium. Game Design er en af dem, der trækker rigtig mange elever til og er da også en af de studieretninger, vi er rigtig stolte over at have, fortæller Bo Lykke Fredsgaard.

Flere unge med en erhvervsrettet uddannelse

Fra Mercantecs side har der i længere tid været fokus på, at man får gjort unge opmærksomme på, at de erhvervsrettede gymnasieuddannelser åbner lige så mange døre som det almene gymnasium. Derudover har Mercantec også lagt fokus på deres tætte samarbejde med erhvervslivet, som er med til at gøre uddannelser mere virkelighedsnære for de unge.
Mercantecs direktør, Kirsten Holmgaard, ser udviklingen i optaget som bevis på, at tiltagene har virket.

- Det er dejligt at se, at flere unge retter blikket hen mod de erhvervsrettede uddannelser. Det betyder, at det virker, når vi gør opmærksom på, at disse uddannelser giver lige så mange muligheder, hvis ikke flere end de almene, siger Kirsten Holmgaard.

Bliver studenter fra Midtbyens Gymnasium

De unge, der starter efter sommerferien, bliver studenter på det kommende Midtbyens Gymnasium, når Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske Gymnasium smelter sammen i vinteren 2018. Det nye gymnasium kommer til at få en central placering i Viborg Banebyen.

Der er stadig mulighed for at blive optaget på en af Mercantecs mange spændende studieretninger. Læs mere om studieretningerne på Mercantec.dk eller kontakt en studievejleder for at høre nærmere.