Dette projekt ønsker at udvikle og afprøve en model for, hvordan man kan have fokus på legen og det kreative som undervisningsmetode. Projektet vil undersøge, hvordan man på en HHX-uddannelse, kan styrke elevernes kreative kompetencer og motivation gennem leg.

Målet er at udvikle en model for hvordan playfulness kan bidrage til at udvikle elevernes kreative færdigheder i undervisningen på HHX. Dermed sætter vi fokus på EVA-rapportens greb om at have en legende tilgang i undervisningen.

Tre undervisere vil være aktive i projektet og ønsker med projektet at blive ambassadører for den legende og eksperimenterende tilgang til undervisningen på ungdomsuddannelsesniveauet.

Projektet løber fra august 2020 til december 2022 er et samarbejde mellem erhvervsuddannelsesinstitutionen Mercantec, VIA University College og en række forskere og er støttet med midler fra Regions Midtjyllands Uddannelsespulje.

Podcast episode 1: Hør projektleder Nanette Gadegaard Andersen fortælle om projektet ”Playfulness i ungdomsuddannelserne – en vej til læring i kreativitet”.

(https://www.spreaker.com/episode/42179392)

Podcast episode 2: Hør forsker Marc Malmdorf Andersen fortælle om vigtigheden af leg og kreativitet i uddannelse.
(https://www.spreaker.com/episode/42258411)

Kontakt os

mawo

Afdelingsleder for Studieadministration, Reception og STEM

Marianne Woldemar

Studieadministration

Tlf. +45 8950 3340

Mobil +45 3061 8408

mawo@mercantec.dk