Mercantec har været modelskole i 2019 i projektet ”Faglig stolthed”
Det er et projekt, som vi har kørt i samarbejde med VIA.
Fra Mercantec har Hotel og Restaurantskolen og Handelsskolen været impliceret – og projektet er støttet af Nordea Fonden.

Nye undervisningsforløb og fagligt udbytte

Formålet med projektet er at styrke erhvervsskoleelevernes faglige stolthed og hjælpe til at motivere og fastholde eleverne på erhvervsskolerne. Målet skal nås gennem nye typer undervisningsforløb, der bliver udviklet i projektet.

Projektet har udviklet en hjemmeside med undervisningsforløb. På denne side, kan man finde inspiration til at udvikle din egen undervisning. Nøgleordene for alle forløb er faglig stolthed, aktive elever, innovation, faglig fordybelse og anvendelse af it i undervisningen.


Se fx videoen, hvor elever fra 2. hovedforløb på ernæringsassistent på Mercantec udvikler og producerer deres eget fuldkornsmærkede brød:
Klik her 


Mercantec har været ”modelskole”, hvor der er blevet arbejdet med faglig stolthed, og disse erfaringer skal i anden del af projektet bringes videre ud til andre skoler. Erfaringerne fra bl.a. Mercantec viser, at eleverne trives med de nye undervisningsforløb.
De oplever at kunne fordybe sig i deres fag, de arbejder mere innovativt og oplever større selvbestemmelse – alt sammen noget, der kan styrke elevernes faglige stolthed. Stolte elever vil kunne fortælle en positiv historie om deres uddannelse og dette kan være med til at andre elever får lyst til at påbegynde en erhvervsuddannelse.