Brænder du for sund, velsmagende og ernæringsrigtigt mad? Vil du hjælpe andre til en sundere livsstil gennem kost og trivsel? Så er uddannelsen EUX Gastronomi & Sundhed (også kaldet EUX ernæringsassistent) på Mercantec i Viborg noget for dig. 

Med en EUX Gastronomi & Sundhed bliver du både faglært og får en studenterhue – og du får løn under uddannelsen.

Hvorfor vælge EUX Gastronomi & Sundhed?

  • Du får både en erhvervsuddannelse og en studentereksamen
  • Gode job- og karrieremuligheder
  • Gode muligheder for at læse videre

 

Midtbyens Gymnasium udsigt fra Viborg Midtby

Start på en gymnasial uddannelse

Ansøgningsfrist - 1. marts

Mød Emilie

Hvad er EUX Gastronomi & Sundhed?

På uddannelsen arbejder vi med alt, der rører sig inden for det gastronomiske felt og fødevaretrends. Du lærer om diæter og kostformer, bæredygtighed, økologi, sundhedsfremme og forebyggelse og meget mere. Du arbejder bl.a. med emner inden for; mindsk madspild, vegetariske kostformer, udnyttelse af sæsons råvarer samt sammensætning af kosten ud fra forskellige målgruppers individuelle ernæringsbehov.

Mad og psyke har stor betydning for sundhed og trivsel, og vi arbejder både med fokus på egen og andres sundhed og trivsel. Du lærer, hvordan du aktivt kan være med til at sætte de gode rammer for et sundere liv. Herunder hvordan du med vejledning, rådgivning og coaching inden for ernæring og sundhed kan ændre noget for andre i deres hverdag.

Mercantec er en Unesco Verdensmålsskole, og det betyder, at bæredygtighed og de 17 verdensmål er et gennemgående tema i undervisningen og indskrevet i skolens målsætning og strategier.

Som elev kommer du til at arbejde med bæredygtighed ud fra forskellige tilgange – herunder miljømæssige, sociale og økonomiske principper. Alt fra omtanke og ansvar i indkøb, forbrug, produktionen, emballage, madspild samt udnyttelse af råvaren og genanvendelse af rester fra produktionen.

Drømmer du om en videregående uddannelse, er EUX Gastronomi og Sundhed adgangsgivende og et perfekt springbræt til en lang række uddannelser, fx sygeplejerske, fysioterapeut, klinisk diætist, ernæringskonsulent eller fødevareledelse samt mange andre uddannelser inden for sundhedssektoren. Du har også mulighed for at vælge mellem flere forskellige uddannelser inden for pædagogik, undervisning, sundhed og omsorg

Læs mere om uddannelsen

Mere EUX

Kontakt os

evly

Studievejleder - Underviser EUX

Eva Lynggaard-Verity

Midtbyens Gymnasium

Tlf. +45 8950 3300

Mobil +45 2018 8162

evly@mercantec.dk