Vil du lære at fremstille stort set alt i jern og stål? Så tag en uddannelse som klejnsmed. 

Klejnsmeduddannelsen giver dig nøglekompetencer til at arbejde med metalskabelse og formgivning, hvor du lærer at forarbejde og forme jern og stål til forskellige formål. Du bliver ekspert i svejsning, skæring og bukning af metal, og du vil arbejde med at skabe alt fra små dele til store metalstrukturer.

Hvad laver en klejnsmed?

En klejnsmed arbejder primært med bearbejdning af jern og stål. Dette omfatter typisk opgaver som svejsning, skæring, bukning og formgivning af metal. Klejnsmede kan skabe alt fra små, præcise metaldele til store metalstrukturer, og de arbejder ofte i smede- og maskinvirksomheder. Deres arbejde kan variere fra at reparere og vedligeholde maskiner til at opbygge metalrammer til byggeri og industrianlæg. Klejnsmede spiller en central rolle inden for metalindustrien og er afgørende for at skabe holdbare og præcise metalprodukter og strukturer.


Der er mangel på dygtige smede, så på smedeuddannelsen er der lærepladsgaranti. Der er også gode muligheder for job og karriere – typisk i smede- og maskinvirksomheder i industrien. Du kan også blive selvstændig eller videreuddanne dig til for eksempel ingeniør eller maskinmester.

Vi har lærepladsgaranti på klejnsmeduddannelsen!

Vælg Mercantec

Tilmeld dig her optagelse.dk

Start på en erhvervsuddannelse.
Lærepladsgaranti på udvalgte uddannelser!
 

Se filmen

Værd at vide

Kontakt os

poes

Lærepladskonsulent

Poul Erik Sørensen

Teknologi & Energi

Tlf. +45 8950 3530

Mobil +45 2323 0745

poes@mercantec.dk

jere

Lærepladskoordinator

Jeanette Reslow

Lærepladskontoret

Tlf. +45 8950 3581

jere@mercantec.dk

Mercantec - Teknologi & Energi

H.C. Andersens Vej 9

8800 Viborg

Få rutevejledning