18. januar · 2021

10 nybagte EUX-studenter blev fejret online med både hyldestsang, personlige taler, bobler og konfetti

Kan man grine af en tale og blive rørt over en sang, hvis den bliver transmitteret online? Kan man skåle sammen, juble sammen og kaste en kridhvid studenterhue op i luften næsten på samme tid, hvis der foregår over en skærm?

Svaret er, ja det kan man såmænd godt.

Ikke snydes for dimission
Fredag middag blev flaget hejst på Midtbyens Gymnasium, da årets absolut første studenter blev fejret på en helt ny måde.

Ligesom på alle andre uddannelsesinstitutioner er eleverne sendt hjem, og Midtbyens Gymnasium står tomt. Men de 10 EUX-studenter, der i denne uge blev færdige med deres eksamen og altså, når de har bestået deres svendeprøve om nogle måneder, dermed både har en studenterhue og en erhvervsuddannelse, skulle ikke snydes for en fejring.

Ligesom med meget andet kan også en dimission nemlig foregå online.

- I er om nogen omstillingsparate. Det har I vist igen og igen. Og det er godt. For jeres job er muligvis slet ikke opfundet endnu, lød det fra rektor Bo Lykke Fredsgaard i hans tale til studenterne.

Kærlige taler
Bo Lykke Fredsgaard og to undervisere var de eneste til stede i det meget store auditorium på det spritnye gymnasium og havde dermed særdeles god plads.

EUX-klassens øvrige undervisere var med online.

Underviserne havde i dagens anledning forfattet en sang med et vers om hver af eleverne, som blev afspillet som en del af dimissionen. Og hver enkelt elev blev desuden kærligt fremhævet og talt direkte til i en personlig tale som to af underviserne afholdt. Talen, der blandt andet indeholdt en del detaljer fra EUX-klassens studietur til Spanien, fik grinene frem foran skærmene.

Konfetti og jubel
Til slut kunne de nybagte studenter, flankeret af deres forældre hjemme i sofaen eller ved spisebordet, åbne en flaske bobler, som var blevet leveret til døren af én af studenternes lærere dagen forinden, og sammen kunne det virtuelle dimissions-kludetæppe skåle og fyre hver sin konfettibombe af – online.

- Skal vi kaste huerne i luften, opfordrede Bo Lykke Fredsgaard og kiggede intenst ind i skærmen.

Hvorefter huerne prompte fløj op mod loftet hjemme i stuerne.

De nybagte studenter må dog vente med studenterkørsel, til corona-krisen er klinget mere af. Visse ting er trods alt vanskelige at udføre – online.

Læs mere om EUX her