13. juni · 2019

Lasse Hastrup fra Randers blev årets første EUX-student fra Viborg Tekniske Gymnasium.


En stolt storesøster, Line Hastrup, kunne torsdag sætte huen på årets første EUX-student Lasse Hastrup fra Viborg Tekniske Gymnasium. 
 
Lasse Hastrup afsluttede sit eksamensprojekt i infrastruktur med et flot 12-tal. Traditionen tro fik årets første EUX-student æren af at hejse flaget sammen med rektor Bo Lykke Fredsgaard. 
 
Lasse Hastrup har taget uddannelsen til EUX-datatekniker med speciale i infrastruktur på Viborg Tekniske Gymnasium. Den praktiske del af uddannelsen er afviklet hos firmaet Sentia Denmark A/S i Aarhus, hvor han får svendebrev til januar 2020. 
 
Med en EUX får man både en studentereksamen og en erhvervsuddannelse, og så giver den adgang til at læse direkte videre på en videregående uddannelse. Lasse Hastrup, som nu kan kalde sig EUX-student, siger i en pressemeddelelse fra Viborg Tekniske Gymnasium, at han synes, det er et rigtig godt valg. 
- Jeg valgte EUX, fordi jeg synes, det var oplagt for mig. Jeg kan læse videre bagefter, og det er en fordel at have noget praktisk og teoretisk med sig. Det giver mig rigtig mange muligheder, siger han. 
Indtil videre skal han bruge tiden på andet end studier. I sommerferien har Lasse Hastrup planlagt en tur på Roskilde Festival, hvor han skal hygge sig med vennerne, og indtil da står den på fest med familie og klassekammerater efter mange uger med eksamenslæsning. 
 
Denne sommer dimitterer i alt 24 EUX-studenter fra Mercantec. De bliver fejret ved en dimission fredag den 28. juni.