3. januar · 2022

To elektrikerlærlinge fra Mercantec blev for nylig hædret med et legat fra Viborg Borger og Håndværkerforening for deres flid og dygtighed.

De to elektrikerlærlinge Andreas Tanderup og Kristian Juul Garsdal har nu bevis for deres flid og dygtighed udi elektrikerfaget. For nylig blev de ved en mindre markering overrakt Viborg Borger- og Håndværkerforenings flidslegat 2021 og medfølgende 5000 kroner.  

Flidslegatet gives til elever, der har gjort sig særligt positivt bemærket, eller har ydet en indsats ud over det sædvanlige, og som skolen gerne vil påskønne i forbindelse med skoleårets afslutning, hedder det sig i borger- og håndværkerforeningens vedtægter. 

Det er Mercantec som skolemyndighed, der står for at indstille eleverne, og i dette tilfælde var det deres underviser, Johnna Sørensen. Legatet tilfalder Andreas Tanderup og Kristian Juul Garsdal blandt andet fordi, de begge har vundet det lokale mesterskab i Skills og efterfølgende gjorde sig meget positivt bemærket ved de regionale konkurrencer i Skills.  

Ros til skole og mester 

Såvel Andreas Tanderup som Kristian Juul Garsdal er EUX’ere, begge 18 år og i lære hos Skals Installationsforretning. De er begge glade for legatet, og de 5000 kroner, der følger med, er en julegave af de bedre: 

-Jeg synes altid, der er noget værktøj, man står og mangler, så mon ikke de blandt andet skal bruges på det, fortæller Kristian Juul Garsdal, der sammen med Andreas Tanderup har stor ros til overs til såvel deres skole og læreplads.  

- Lærerne er gode. På skolen er der altid plads og tid til at spørge, hvis der er noget, man gerne vil vide mere om, og jeg synes, det er med til at gøre os dygtigere, fortæller Andreas Tanderup, der ligeledes roser lærepladsen for, at det også her altid handler om at dygtiggøre sig: 

- Vi får lov at lave virkelig afvekslende arbejde, og vi får lov at tage ansvar og gå med mange forskellige svende. På den måde kan man tage det bedste med sig, og lure de bedste tricks, enes de.   

Søren V. Jensen, indehaver af Skals Installationsforretning, er samtidig bestyrelsesmedlem i Viborg Borger og Håndværkerforening. Han har dog intet haft at gøre med uddelingen, da det er underviserne, der står for at indstille. Han er naturligvis stolt af de to lærlinge: 

-Det er jeg da stolt af, og det passer rigtig godt ind i firmaets værdier, hvor vi går meget op i det gode håndværk. Vi har også et motto, der hedder teknik med faglig stolthed, fortæller han.  

Til stede ved uddelingen af legatet var foruden de to prismodtagere og deres mester også underviser på Teknologi & Energi, Johnna Sørensen, uddannelseschef John Hansen og Mette Elisabeth Gaml-Sørensen, der er uddannelsesleder på Teknologi & Energi.  

 

Se mere information om uddannelserne på Teknologi & Energi