22. november · 2019

Mercantec har modtaget næsten 100 indstillinger til Årets læreplads 2019. Fornem førsteplads gik til Ulbjerg Smede & VVS

Den store kantine måtte tages i brug, da Mercantecs erhvervsuddannelser fredag eftermiddag var vært ved prisoverrækkelsen af Årets læreplads 2019 og Årets Innovative læreplads 2019.
Et rekordstort antal elever havde i år indstillet netop deres læreplads til at være den bedste, og spændingen var høj, da årets vindere blev afsløret.

- Vi har fået næsten 100 indstillinger i år fra vores elever. Det vidner om, at vi samarbejder med nogle virkelig dedikerede virksomheder, der gør alt, hvad de kan for at give vores elever den bedst mulige praktiktid, lød det fra Mercantecs vicedirektør Mette Selchau.

Fem videre
Kåringen af Årets læreplads er en tilbagevendende begivenhed. På grund af de mange indstillinger havde dommerkomiteen besluttet at uddele fem priser frem for tre.

Den fornemme førsteplads tilfaldt Ulbjerg Smede & VVS, og det var en særdeles tilfreds indehaver, Michael Hansen, der modtog den ultimative hæder.

- Vi synes da selv, at vi gør det godt, men vi er bare en lille virksomhed med 20 medarbejdere og en flad struktur. De store virksomheder er jo også med her, så jeg er virkelig utrolig stolt og glad, lød det fra ham.

Verdens bedste
De to lærlinge, Jane Flensborg Hansen og Simone Nielsen, var synligt begejstrede over, at den ultimative hæder tilfaldt netop deres læreplads. Deres rosende ord om både det kollegiale og det faglige niveau på arbejdspladsen sikrede Ulbjerg Smede & VVS førstepladsen.

- Det ER bare verdens bedste arbejdsplads. Det kan man mærke, fra det øjeblik man træder ind, lød det samstemmende fra de to lærlinge.

Andenpladsen tilfaldt Viborg private Realskole, der var indstillet af deres ejendomsserviceteknikerelev.

Tredjepladsen gik til ingeniørfirmaet Poul Tarp i Randers, der var indstillet af hele tre elever - to datateknikerelever med hvert sit speciale og en elektronikfagteknikerelev.

Fjerdepladsen tilfaldt LEGO, som også havde tre medunderskrivere på deres indstilling – alle tre automatikteknikerelever.

Og femtepladsen gik til Morsø Gulvservice.

Prisen for Årets Innovative læreplads 2019 gik til Randers Kommune.