17. december · 2019

Handelsskolen Viborg klar med nyt speciale i Digital handel. Ekspert i e-handel, underviser Morten Sandal, har høje forventninger til specialets potentiale

Et stadigt stigende antal danskere handler digitalt, og fremadrettet forventes det, at endnu flere af os lægger varer i kurven via vores computer, tablet eller mobil. Samtidig kombinerer flere detailbutikker deres fysiske butikker med nethandel.

Ind til nu har handels og detailvirksomheder ikke kunnet læne sig op ad nogen uddannelse for at få kompetencerne til at udvikle og vedligeholde netbutikker. Det kan de nu.

Videncenter for Digital handel har udviklet indholdet til et nyt speciale i Digital handel, der specialiserer elever i e-handel. Morten Sandal fra Handelsskolen Viborg er en af de handelsskolelærere, som har været med til at forme indholdet i undervisningen. Han har store forventninger til potentialet.

- Med det nye speciale kan vi støtte op om både store og små detail- og handelsvirksomheders aktiviteter på nettet, og det er vigtigt i en verden, hvor en stadig stigende del af handelen foregår digitalt, fastslår han.


Målrettet markedsføring
Det nye speciale på Handelsskolen Viborg bliver tilbudt på hovedforløbet i uddannelsen og fordrer dermed, at eleverne har en læreplads, hvor de kan få lov til at underbygge teorien fra skolebænken med arbejde i praksis.

Der er rigtig mange gode grunde til at ansætte en elev med speciale i Digital handel, mener Morten Sandal.

- Vi har mange muligheder i dag, der kan forbedre virksomhedernes vilkår for Digital handel, siger Morten Sandal og forsætter.

- Analyser af forbrugernes digitale købemønstre kan bruges til at målrette markedsføringen direkte til den enkelte person, og software kan hjælpe med til at optimere både salg og logistik i webshoppen.


Nye inputs i New York
Underviser Morten Sandal er en af de danske undervisere, der snart deltager i et kursus i New York i Digital handel. Han er udvalgt som Handelsskolen Viborgs ambassadør på området og opfordrer virksomhederne til at overveje at ansætte en elev med speciale i Digital handel.

- Digital handel er fremtiden, og de, der har færdigheder og viden, kan virkelig gøre en forskel for en virksomhed, siger han.

Handelsskolen Viborg tilbyder også kortere efteruddannelseskurser i e-handel, hvor der eksempelvis bliver undervist i opbygning og drift af en netbutik og i markedsføring på nettet.

Ind til videre er Handelsskolen Viborg gået sammen med handelsskolerne i Skive og Thisted om at udbyde specialet. Handelsskolen Viborg har store forventninger til elevtilstrømningen.