1. februar · 2021

Tømrerarbejde, luksusbehandling til bilen, brændeskure, gastronomiske workshops, design eller IT-hjælp? Mercantec støtter Danmarks Indsamling, og står selv bag webshoppen.

Når Danmarks Indsamling sendes live fra Tinghallen lørdag den 6. februar, håber Mercantec at kunne støtte coronakrisens børn med en stor check. Allerede nu er det muligt at købe en lang række ydelser fra en webshop, hvor skolen har samlet de mange forskellige varer og ydelser, som bliver udbudt til gavn for den gode sag. Fra websiden kan du købe alt fra legehuse, til brændeskure og metallamper – designet af eleverne selv.

Byd på en tømrer
Du kan også bestille eller byde på håndværksassistance. Eksempelvis står skolens næsten uddannede tømrere klar til alle typer opgaver. Du kan bestille et boligtjek, hvor en af de dygtige undervisere fra bygge- og anlægsuddannelserne vil give dig gode råd til for eksempel renovering, isolation, fugtproblemer og meget mere. Opfører dine elektriske installationer sig sært, kan du fra webshoppen bestille en elev fra enten elektriker-, elektronikfagtekniker- eller automatikuddannelsen, der fra 200 kroner kan løse en masse typer af opgaver, som ikke kræver autorisation. Elever fra datauddannelsen kan hjælpe dig med at scanne dine gamle dias ind og gøre dem digitale. Autoeleverne står klar til at give din bil en luksusbehandling.

Virksomheder kan med fordel kigge forbi webshoppen. Eksempelvis tilbyder Mercantecs Hotel og Restaurantskole – gastronomiske workshops for større grupper. Webshoppens kundeservice håndteres af elever fra Handelsskolen, som sørger for, at kunderne får svar på spørgsmål undervejs og får leveret deres varer.

Det hele bliver naturligvis først udført, når restriktionerne tillader det, og alle pengene går altså til coronakrisens børn.  

En god sags tjeneste
Bag hjemmesiden står René Hansen og Kristian Lind Kristensen, der begge læser datatekniker med speciale i programmering på Mercantec i Viborg.

I tre uger har de samarbejdet online for at få hjemmesiden lavet færdig til tiden. De er enige om, at det føles godt at arbejde i en god sags tjeneste.

  • Jeg havde ingen erfaringer med at lave webshops, så det har været lærerigt, og det betyder helt sikker noget, at vores arbejde tjener et godt formål, siger René Hansen.
  • Vi har nok brugt 100 timer sammenlagt på hjemmesiden de sidste uger. Især auktionsmodulet har vi brugt lidt tid på, men det har været fedt, supplerer Kristian Lind Kristensen.

Nanna Holm Pedersen læser IT-supporter på Mercantec. Hun er en af de mange elever fra Mercantec, der tilbyder sin arbejdskraft for at samle penge ind til den gode sag. Som IT-supporter kan hun tilbyde hjælp til både IT-rengøring og undervisning i eksempelvis apps, også hun glæder sig over at kunne tilbyde sin arbejdskraft til fordel for coronakrisens børn.

Stolt direktør
Alle Mercantecs afdelinger har samarbejdet om Danmarks Indsamling 2021, og mange  forskellige uddannelser er repræsenteret på webshoppen.

  • Det har været et mærkeligt år for alle. Men jeg synes, at vores elever og ansatte har løst denne opgave helt utrolig flot. Det glæder mig meget, at vi midt i online-undervisning har kunnet mobilisere det fællesskab, der skal til for at støtte Danmarks Indsamling. Det er jeg stolt af, siger Kirsten Holmgaard.
Besøg webshoppen