15. januar · 2019

Årets første EUX studenter sprang ud i går. Studenterhuerne blev fejret med bobler – og studenterfesten var skiftet ud med skiferie.

Studenterhuer er et fænomen en del forbinder med forår, men fredag morgen på en iskold, smuk vinterdag i januar blev årets første student udklækket fra Midtbyens Gymnasium.

19-årige Marius Hvidberg-Pedersen satte punktum for sin EUX-studentereksamen med et 10-tal og fik efterfølgende sat studenterhuen på hovedet af sine forældre.

Videre til universitetet
EUX er en kombination af en studentereksamen og en erhvervsuddannelse. Marius Hvidberg-Pedersen mangler stadig sin svendeprøve som tømrer. Det får han til september, og derefter vil han læse videre til bygningsingeniør på Aalborg Universitet.

Kombinationen af en studentereksamen og en erhvervsuddannelse er super god. Det er smart at have styr på, hvordan tingene fungerer i praksis, og med en studentereksamen oven i er man godt sikret, lød det fra årets første student.

Vinder i Skills
Både Marius Hvidberg-Pedersens familie og kæreste var mødt op for at hylde studenten, og flokken blev budt på bobler, fyldt choklade og kransekage af rektoren for Midtbyens Gymnasium Bo Lykke Fredsgaard og Mercantecs direktør Kirsten Holmgaard.

Marius Hvidberg-Pedersen har været i rampelyset før hos Mercantec. Sidste år stillede han op til regionsmesterskaberne i Skills og blev belønnet med en andenplads for sine håndværksmæssige færdigheder.

Jeg kan rigtig godt lide tømrerfaget. Det her med at bygge noget, og se hvordan man selv kan skabe noget, er ret fedt, mener han.

Studenter-skiferie
Da ingen rigtig forbinder januar måned med løssluppen studenterkørsel rundt i byen i åbne lastbiler, havde årets første kuld studenter på forhånd aftalt, hvordan studenterhuen skal fejres.

- I dag, når alle er færdige med deres eksaminer, tager vi en uge på skiferie i de franske alper sammen. Så fejrer vi det på afterski. Det bliver ret fedt, er vi sikre på, lød det fra Marius Hvidberg-Pedersen.