13. januar · 2020

Malene Farcinsen er en af landets dygtigste detailhandelselever og efter flere måneders træning er hun på vej til DM i Skills i Bella Centeret

For første gang deltager en hovedforløbs-elev fra Handelsskolen Viborg i DM i Skills.
22-årige Malene Farcinsen er en af de ni dygtige detailhandelselever, der fra den 16.-18. januar skal dyste i den ærefulde konkurrence. Til daglig er hun tilknyttet Handelsskolen Viborg og snart færdiguddannet og har sin læreplads i Buhl i Viborg.

- Vi er utrolig stolte af, at Malene skal repræsentere os til DM. Det er en meget ærefuld titel, og der er rigtig mange dygtige unge talenter, så det er et nåleøje at komme igennem og utrolig flot af Malene, siger uddannelsesleder på Handelsskolen Viborg, Jan Salling.

Tid til at terpe
Selve konkurrencen består af en række opgaver. Forinden er de unge talenter blevet udvalgt og håndplukket for deres evner til at brande, markedsføre, produktudvikle og administrere økonomien i en virksomhed. Malene Farcinsen har i flere måneder øvet sig på de forskellige discipliner til prøverne og deltaget i bootcamps med de udvalgte talenter.

- Jeg har skulle læse rigtig meget op på stoffet og terpe emnerne, som hvis jeg skulle til eksamen, så jeg er utrolig glad for at min arbejdsplads (Buhl red.) har givet mig tid og ro til at kunne fordybe mig i opgaverne, siger Malene Farcinsen.

Stamkunder
Selvom Malene Farcinsen kun er 22 år, har hun knap seks års salgsassistenterfaring med i bagagen.
Hun blev ansat i Buhl, da hun gik i 2.g på HHX i Viborg, og da hun havde fået sin studentereksamen, arbejdede hun fuld tid i butikken i et år, før hun var helt sikker i sin sag – hun ville tage uddannelsen til butiksassistent.
Buhl er en eksklusiv tøjforretning og netop salgs-kontakten til de mange stamkunder i butikken, er en af de spændende facetter ved faget, vurderer Malene Farcinsen.

- Jeg deltager også i indkøb, og ved at kende kunderne får man en god forståelse af deres smag og behov. Vi kan finde varer, som vi er næsten 100 procent sikre på falder i bestemte kunders smag, forklarer hun.

Designteknolog
Malene Farcinsens interesse for salg og facetterne i salgsarbejdet er også årsagen til at hun efter sommerferien vil læse videre til designteknolog enten i Herning eller København. Uanset hvordan hun klarer sig til konkurrencen, har hun allerede nu sejret, mener hendes underviser på Handelsskolen Viborg, der er en af de detailundervisere i landet, som har været med til at udvikle disciplinerne i konkurrencen, der til dels består i en online-test.

- Deltagerne skal både være meget dygtige til at trække kunderne ind i butikken og give dem en fantastisk oplevelse. Og de skal samtidig være gode til at drifte en virksomhed og skabe vækst. Så vi krydser fingre, siger underviser på Handelsskolen Viborg -  Jette Würtz Sørensen.

Se mere om DM i Skills https://skillsdenmark.dk/