23. juni · 2020

Smilla, Nikolaj og Stine blev de første studenter fra Midtbyens Gymnasium. En anderledes eksamensperiode sluttede festligt med flag, bobler, kransekage og roser

Dannebrog blev mandag morgen hejst til tops, og dermed kunne Mercantec markere en vigtig milepæl – nemlig de første studenter fra HHX og HTX. Dermed er alle de forskellige studenterhuer, HHX, HTX og EUX, som Midtbyens Gymnasium repræsenterer blevet uddelt.

  • Det er jo en historisk dag i dag, pointerede Bo Lykke Fredsgaard, der er rektor for Midtbyens Gymnasium.

Traditionen tro var han og Mercantecs direktør, Kirsten Holmgaard, vært ved et traktement for henholdsvis den første HHX-student og den første HTX-student. Denne gang på samme adresse og med det store, nye gymnasium som en smuk ramme – og kransekagerne forsvarligt serveret i corona-venlige portionsanretninger. 

Flotte rammer
Smilla Skou Boysen Nielsen blev den første student med en HHX fra Midtbyens Gymnasium, der fik studenterhuen på i de nye rammer. Hun afsluttede sin eksamen med at forsvare sit studieområdeprojekt om ludomani i fagene matematik og psykologi.

Og selvom eksamenstiden utvivlsomt har båret præg af coronakrisen, var den nybagte student godt tilfreds med, at både studenterkørsel og dimission er sikret.

  • Det er virkelig flotte rammer. Vi har desværre ikke kunnet gå her i så lang tid, men jeg tror, det bliver et fantastisk sted, lød det fra Smilla Skou Boysen Nielsen, der efter studentereksamen skal i gang med et job som pædagogmedhjælper og drømmer om at komme ind på studiet til jordemoder om et år eller to.

Hilsen til mor
For Nikolaj Nim Jørgensen sluttede de tre år på gymnasiet med en HTX og med H.C. Andersens digt Kjærlighed. Da han kom ud af eksamenslokalet ventede adskillige knus fra familie og venner, som hyldede ham. Især hans mor, lod til at være meget bevæget over at kunne fejre sin søn. Da hun satte huen på hovedet af ham, opdagede hun nemlig, at Nikolaj, havde fået skrevet en særlig hilsen til hende under skyggen på sin funklende nye studenterhue.

  • Min mor har altid været der for mig. Altid. Så det har hun fortjent, lød det fra studenten, der overvejer at søge optagelse på forsvarets ”Center for Cybersikkerhed”, når han altså har nydt sin sommerferie og måske et sabbatår.

Første EUX-student
Stine Nippgaard Laursen blev den første EUX student på Midtbyens Gymnasium i sidste uge. Men selv om studentereksamen er i hus, må festerne lige vente, for på EUX uddannelsen skal hun både til studentereksamen og til svendeprøve. Svendeprøven, som automatiktekniker foregår fredag i denne uge.   

 

HTX-student fra Midtbyens Gymnasium

Nikolaj Nim Jørgensen - den første HTX-student. 

EUX-student fra Midtbyens Gymnasium

Stine Nippgaard Laursen - den første EUX-student. 

Midtbyens Gymnasium 2020

Flaget strøg til tops på Midtbyens Gymnasium, hvor de første studenterhuer til alle tre gymnasieretninger nu er uddelt.

HHX student 2020

Smilla Skou Boysen Nielsen - den første HHX-student.