5. februar · 2021

Efter 15 år i spidsen for Mercantec siger Kirsten Holmgaard farvel, og den nye direktør Adrian Tresoglavic siger goddag - online

I en tid, hvor alle landets uddannelsesinstitutioner har været lukkede i halvanden måned, siger Mercantec farvel til Kirsten Holmgaard, der i 15 år har stået i spidsen for de 470 medarbejdere og 2600 daglige elever. Samtidig siger den store uddannelsesinstitution, der både tilbyder en lang række erhvervsuddannelser, gymnasieuddannelser og efteruddannelsesforløb til voksne, goddag til sin nye direktør, Adrian Tresoglavic. Naturligvis også online.

Kirsten Holmgaard meddelte i august 2020 bestyrelsen, at hun ville fratræde sin stilling som direktør på Mercantec. Forude venter nye spændende udfordringer. Kirsten Holmgaard har ikke haft mulighed for at tage personlig afsked med sine mange medarbejdere. Direktørskiftet er foreløbigt blevet markeret virtuelt i form af en video, hvor Kirsten siger farvel, og Adrian siger goddag.

På trods af den usædvanlige situation, er det først og fremmest glæde, der fylder for Kirsten Holmgaard, når hun ser tilbage på sine mange år, som direktør på Mercantec.

- Det har været en fantastisk rejse. Mercantec har udviklet sig utrolig meget over årene med flere fusioner, nye uddannelser, reformer og mange nye pædagogiske tiltag. For under et år siden kunne vi flytte ind i fabelagtig flotte omgivelser i Midtbyens Gymnasium. Det har været spændende, udfordrende og frem for alt en udsøgt fornøjelse, siger Kirsten Holmgaard og fortsætter.

- Jeg ville naturligvis helst have taget personligt afsked med alle vores dygtige, engagerende undervisere og ansatte, vores skønne elever og alle vores mange samarbejdspartnere, der både er virksomheder, organisationer og Viborg Kommune. Jeg håber, at jeg får mulighed for at gøre det i snarlig fremtid, siger hun.

Mercantecs nye direktør er den 49-årige Adrian Tresoglavic, som netop er tiltrådt den 1. februar som ny direktør på Mercantec.

Adrian Tresoglavic har en master i ledelse og en fortid både udenfor og inden for erhvervsskolesektoren, og har som tidligere vicedirektør på U/Nord på Sjælland erhvervet sig bred viden og stor erfaring med sektoren.

Den nye direktør er i disse dage i gang med en grundig introduktion til organisationens mange afdelinger og uddannelser, som primært foregår via virtuelle møder med medarbejderne. Først når coronarestriktionerne tillader det, vil der blive lejlighed til at møde medarbejdere og samarbejdspartnere på mere normal vis.

En formel reception i forbindelse med direktørskiftet på Mercantec, bliver annonceret så snart det er muligt at forsamles igen.