9. marts · 2020

Nu åbner Mercantec dørene til landets nyeste og mest moderne gymnasium. De første rundvisninger begynder den 26. marts.

Har du fulgt interesseret med i byggeriet ved stationen i Viborg? Har du en søn, datter eller et barnebarn, der måske skal være elev på Midtbyens Gymnasium? Er du selv en potentiel elev? Eller interesserer du dig bare for arkitektur og er nysgerrig på, hvad der gemmer sig bag de karakteristiske, røde teglbaguettes i det enorme byggeri, der har plads til 1100 gymnasieelever og 130 ansatte, så er der godt nyt til dig.

Fra den 26. marts og så længe der er interesse for det, kan alle interesserede tirsdag eftermiddag fra 16.30-18 eller torsdag aften fra 19-20.30 få en personlig rundvisning på landets nyeste og mest moderne gymnasium.

 - Vi er stolte over, at vi nu – ja, jeg fristes til at sige endelig - kan invitere indenfor på Midtbyens Gymnasium. Det er en markant og i vores øjne smuk bygning, og vi har både indenfor og udenfor gjort os umage i forhold til at skabe nogle fuldstændig up to date og fremtidssikrede undervisningsrammer for vores elever. Og nu glæder vi os til få eleverne ind i huset og til at vise det hele frem for alle interesserede, siger Rektor Bo Lykke Fredsgaard

Eleverne viser rundt
Det vil være Midtbyens Gymnasiums egne elever, der viser alle interesserede rundt i de topmoderne undervisningslokaler og studiearealer, hvor gæsterne kan få indblik i det unikke studiemiljø på HHX, HTX og EUX, som er omdrejningspunktet i den 13.000 m2 store, nye bygning.
Ud over et godt indblik i de arkitektonisk yderst raffinerede rammer, bliver rundvisningerne også krydret med informationer om vision bag byggeriet og om nogle af de mange overvejelser Mercantec har gjort sig forud for opførslen af gymnasiet.

-Midtbyens Gymnasium var startskuddet til etableringen af Viborg Baneby og er bindeleddet mellem den gamle og den nye spændende bydel, siger Mercantec-direktør Kirsten Holmgaard og fortsætter.

- Det er en enestående arkitektonisk løsning, og sammen med Viborg Kommune og Real Dania kan vi glæde os over, at hele projektet snart står færdigt. Der er ikke bygget et nyt gymnasium i Viborg siden 1974, og det er yderst sjældent, at der bliver opført et gymnasium i Danmark, så vi glæder os meget til at kunne invitere borgerne indenfor, siger direktør Kirsten Holmgaard.

Højteknologiske uddannelser flytter med
Niveau 1 og 2 i bygningen er indrettet til automatik- og robotuddannelsen. Her kan besøgende få et kig på, hvordan fremtidens ungdom bliver uddannet indenfor nye teknologier til industrien i forhold til Industri 4.0.

-Hos os bliver fremtidens faglærte klædt på og får de allernyeste højteknologiske kompetencer til at kunne arbejde som f.eks. ingeniør og maskinmester, fastslår John Hansen, der er leder af Teknologisk Videncenter på Mercantec. 

Tilmeldning til rundvisning på Midtbyens Gymnasium