27. juni · 2022

Midtbyens Gymnasium i Viborg holdt fredag dimission for 263 studenter og deres stolte familier på en dag hvor sommeren viste sig fra sin bedste side. Festlighederne blev fordelt på to arrangementer, der indeholdt festlige taler, uddeling af legater og dejlig musik.

Vigtigst er ikke om I fik 4 eller 12

Studenterne årgang 2022 har været den generation, der har været mest ramt af corona. Blot 7 mdr. efter de startede i 1. G blev de sendt hjem af Mette Frederiksen, og resten af deres studietid har mere eller mindre været præget af nedlukninger. 

Udover corona var også et tema om presset på de unge mennesker fra sig selv og omgivelserne. Som Mercantecs direktør, Adrian Tresoglavic sagde til studenterne: ’Vigtigst er ikke, om I fik 4 eller 12. Vigtigst er, hvordan det har fået jer til at vokse, da I sad i klasselokalet og gik til eksamen.’ 

Der er altid noget, man er god til

Rektor Lone Andersen supplerede: ’Uanset resultatet er studentereksamen en sejr for den enkelte. Lad jer ikke presse af det perfekte og den snorlige vej.’ Og hun sluttede med et citat fra Gummitarzan: ’Der er altid noget, man er god til. Man skal bare finde ud af, hvad det er.’

Stående applaus til dagens flotteste tale

Dagens flotteste og mest rørende tale kom fra elevrådsformand Bodil Nedergaard-Hansen, der både talte til lærerne, forældrene og mest af alt til sine medstuderende. Om en gymnasietid, der havde været præget af corona og alt det, de var gået glip af, men også om alt det gode de tager med videre: Viden, venskab og drømme. Og med al den fokus på hvilket pres der er på de unge nu til dags, sagde hun også: ’Det handler ikke om, hvilken karakter, du får. Det handler om hvilken karakter, du er.’ Talen var sjov, skarp, rørende og ærlig. Hele salen rejste sig til stor applaus, og flere måtte knibe en tåre efter den smukke tale.

Legater og musisk begejstring

Der blev givet legater til 5 elever, og det randrusianske band Bonad gav den gas med en blanding af pop og rock til stor begejstring fra alle gæsterne.

Studenterne gik slutteligt udmarch klassevis til en regn af konfetti, hvorefter de traditionen tro fortsatte i godt humør dansende rundt om gymnasiet til Queens’ store hit Don’t Stop me now.