Game Design

Vil du lære at udvikle spil, apps og interaktive medieoplevelser og have mulighed for at videreuddanne dig indenfor IT-, ingeniør- eller medieområdet? Så skal du vælge Game Design.

På studieretningen Game Design kommer du til at arbejde med at designe, udvikle og programmere spil til underholdning, formidling, træning, læring og undervisning. Du kommer også til at skabe fremtidens interaktive medieoplevelser såsom fortælleuniverser eller apps til brug for fx en butikskæde eller virksomhed, der vil bruge spil-elementer til at styrke kunde-loyaliteten.

Vi vil desuden anvende de nyeste teknologier såsom 3D-printere og Virtual Reality som platforme til at skabe engagerende interaktive oplevelser og spil. Du vil ligeledes lære at skabe dine egne Virtual Reality-universer, der kan anvendes professionelt til underholdning, undervisning og læring. 

Tæt samarbejde med spil- og medieindustrien

På Game Design får du brug for at lære at anvende de professionelle værktøjer, der bruges i spilindustrien til programmering og til at skabe 3D animationer samt lyd-universer og underlægningsmusik. Som en del af undervisningen kommer du derfor til at møde gæsteundervisere, der kommer fra universitetet og spil- og medieindustrien.

Du kommer også med på studierejser til spilfirmaer samt events i ind- og udland, og du vil blive introduceret til iværksætteri og inviteret med til en lang række eftermiddags-, weekend- og aftenarrangementer, der vil give dig et større netværk og et dybere indblik i spiludviklingens mange facetter.

Da rigtig mange af landets virksomheder efterspørger ansatte med disse kvalifikationer, vil du få mulighed for at udvikle løsninger i samarbejde med den lokale industri. Dette samarbejde kan ofte udvikle sig til et studiejob, hvis det har interesse.

Vil du lære at udvikle spil, apps og interaktive medieoplevelser?

Mange muligheder for job og videreuddannelse

Med en studentereksamen i Game Design, vil du have de samme muligheder for at tage en videregående uddannelse som i vores andre studieretninger. Med studieretningsfagene ”Kom/IT A”, ”Engelsk A” og ”Design B” i kombination med de naturvidenskabelige fag på B-niveau er døren til fremtiden åben.

Når du er færdig, vil du derfor både kunne arbejde på iværksætterplan med spiludvikling – og kunne videreuddanne dig til fx medialog, ingeniør, journalist, spiludvikler, programmør, medierådgiver, interaktionsdesigner, app-udvikler, kommunikatør, datalog, datamatiker og andre uddannelser inden for animation, informatik, film & medievidenskab, osv.

 

Fag på Game Design:

Studieretningsfag

Programmering B
Kommunikation/it A

  Valgfag

Læs mere om fagene her