Studieretninger august 2017

DSC04433

Lasse Gammelgaard Science Talent, Vil læse Nanoteknologi 
Jeg nyder, at folk er seriøse og arbejder. Det er ikke alle, der ved, hvad de vil efter studentereksamen, men de fleste er interesserede i at gøre en god indsats. Det er nødvendigt, når man arbejder med projekter og i grupper.

GeoScience

Vil du være med til at udvikle løsninger på de problemer, vi oplever på kloden? På denne studieretning kommer du, gennem forsøg og eksperimenter, meget tættere på den verden, vi lever i.

Med Google Expeditions tager vi dig med på et virtuelt feltarbejde i 3D over hele kloden, til selv de sværeste tilgængelige egne.

Du kommer til at arbejde med jorden og dens ressourcer, klimaændringer, naturfænomener, forurening, miljø, bæredygtighed og hvordan vi forbedrer udnyttelsen af klodens ressourcer.

På GeoScience får du studieretningsfagene Geoscience A og Matematik A samt hele rækken af naturvidenskabelige fag på B-niveau. Studieretningen giver derfor adgang til langt de fleste universitets- og professionsuddannelser efterfølgende.

Studieretningsfag

Geoscience A
Matematik A

Samfundsfag og Kommunikation

Synes du, det er spændende, hvordan vi som mennesker kommunikerer, eller
hvordan de sociale medier påvirker politik, reklame og journalistik i det moderne samfund? Så er denne studieretning for dig.

Du kommer til at arbejde med både politik og kommunikation, samtidig med at du får en solid studentereksamen og et grundigt fundament til at læse videre på. Studieretningen spænder meget bredt mod mange forskellige videregående uddannelser.

Med studieretningsfagene Samfundsfag B og Kommunikation/it A i kombination med rækken af obligatoriske fag på B niveau, bliver du på denne linje godt rustet til at læse videre inden for en lang række samfundsfaglige, humanistiske eller naturvidenskabelige uddannelser.

Studieretningsfag

Samfundsfag B
Kommunikation/it A

Biotek Idræt

Har du styr på dine gener – og vil du vide, om de kan gøre dig til bodybuilder eller langdistanceløber? Hvis du er vild med sport, sundhed - og biologien, fysikken og kemien bag, er det denne studieretning, du skal vælge. Her kommer du til at kigge under kølerhjelmen på din krop og finde ud af, hvad der driver systemet. 

Du kommer til at arbejde både praktisk og teoretisk med idræt og får samtidig også en større forståelse af kroppen, fysikken, fødevarer og sundhed. 

Studieretningsfagene er Idræt B og Bioteknologi A, med dem vil du være godt rustet til at forfølge en fremtid inden for mange naturvidenskabelige uddannelser på både universiteter og professionshøjskoler. Særligt inden for felterne idræt, sundhed, medicin og ernæring.

Studieretningsfag

Idræt B
Bioteknologi A

Science Plus

Drømmer du om at være med til at løse de udfordringer, som det moderne velfærdssamfund står over for gennem arbejde med naturvidenskabelige fag og problematikker? I denne brede studieretning med biologi, kemi og fysik på B niveau, kommer du til at arbejde i mange tværfaglige forløb. Ofte er de projektorienteret så I arbejder jer grundigt ind i emnet, og jeres viden fra de naturvidenskabelige fag bliver kombineret med jeres viden fra teknologi og samfundsfag. 

Du vil komme til at arbejde sammen med både det private og det offentlige erhvervsliv, eksempelvis bryggerier, forskningsinstitutioner og sygeplejerskeskolen. 

Studieretningen forbereder dig rigtig godt til mange af ingeniøruddannelserne, sundhedsuddannelserne, fødevareindustrien samt en lang række humanistiske og samfundsfaglige uddannelser.

Studieretningsfag

Biologi B
Matematik A

 

 

Game Design

Er det dig, der skal udvikle den næste ”Facebook” eller er du mere interesseret i at udvikle spil? Uanset hvad, får du gode muligheder for at uddanne dig inden for IT-, ingeniør-, medie- eller spiludviklerområdet, hvis du vælger Game Design. 

På uddannelsen kommer du til at arbejde med design, udvikling og programmering af spil og apps til underholdning, formidling, træning, læring og undervisning. Kun fantasien sætter grænser. 

Du stifter bekendtskab med teknologier som 3D printere og Virtual Reality, og du lærer at anvende de professionelle værktøjer, der bruges i spilindustrien til programmering, skabelse af 3D animationer samt lyduniverser og underlægningsmusik.

På Game Design studieretningen får du studieretningsfagene Programmering B og Kommunikation/it A, i kombination med rækken af naturvidenskabelige fag på B-niveau. Du vil herefter have gode muligheder for en fremtid i den digitale verden

Studieretningsfag

Programmering B
Kommunikation/it A

Science Talent

Kan du lide robotter, raketopsendelser og rummet, eller er du mere til atom- og fusionsreaktorer, kvantelevitation og superledere? Science Talent er til dig, der drømmer om fremtiden. 

Studieretningen rummer et bredt udsnit af det naturvidenskabelige felt på højt niveau og indeholder spændende udviklingsprojekter, for eksempel raketopsendelser og Europas eneste fusionsreaktor til undervisningsbrug. 

Under studiet kan du desuden fordybe dig i højteknologiske temaer som fx robotter, atomreaktorer, satellitter, raketter, rummet, stjerner og fjerne galakser. 

Hæver du det obligatoriske fag ”Kemi B” til ”Kemi A”, får du en studentereksamen med alle de naturvidenskabelige fag på A-niveau. Dermed får du fri adgang til alle naturvidenskabelige uddannelser i Danmark.

Studieretningsfag

Matematik A
Fysik A

 

 

Biotek

Er den store drøm at finde kuren mod kræft, eller er du mere interesseret i at finde ud af, hvordan vores krop fungerer?

På Biotek studieretningen kommer du langt omkring. Her bliver du bl.a. klogere på, hvordan virksomheder arbejder med udviklingen af fødevarer og genmodificering, hvordan man udvikler medicin, og hvordan den virker.

Biotek åbner døre inden for det sundhedsfaglige, biologiske eller ingeniørfaglige område. Med fagene Matematik A og Bioteknologi A får du en studentereksamen, der med valgfagene kan give dig et stærkt naturvidenskabeligt fundament og give adgang til langt de fleste naturvidenskabelige universitets- og professionsuddannelser.

Studieretningsfag

Bioteknologi A

Matematik A

Teknologi og samfund

Er du interesseret i samfundsfag og den nyeste udvikling inden for teknologi? På Teknologi og samfundsfag studieretningen kommer du til at arbejde med samfundsfag, og teknologiens betydning for vores samfund. Hvorfor satser vi på vindmøller i Danmark, skal vi overvåge alle mennesker nu hvor det er teknologisk muligt? 

I samarbejde med erhvervslivet eller offentlige institutioner, skal du udvikle og producere prototyper, der kan hjælpe, forbedre eller innovere processer i det virkelige liv. 

Med fagene Samfundsfag B og Teknologi A får du en spændende studieretning med produktion og udvikling sat i forhold til krav og behov i samfundet. Kombinationen af de målrettede studieretningsfag med Matematik, Fysik og Kemi på B-niveau, sikrer dig en stærk studentereksamen.

Studieretningsfag

Teknologi A
Samfundsfag B