Sprog Talent

Sprog Talent

- studieretningen for dig med interesse for sprog, kultur og kommunikation.

Er du vild med sprog og vil du gerne kunne tale med de fleste mennesker i verden? Så er studieretningen "Sprog Talent" noget for dig – her får du engelsk, spansk og tysk på højeste niveau.

Udover et stort fokus på sprog, kommer du også til at arbejde med kommunikation og kultur i en globaliseret verden. Derudover indgår der udlandsrejser, som en naturlig del af uddannelsen. Studieretningen giver gode muligheder for at læse videre på handelshøjskolen eller universitetet.

Fag

Fag på studieretningen Sprog Talent

 • Studieretningsfag
  • Spansk A, Tysk A, Kulturforståelse C 
 • Obligatoriske fag
  • Dansk A, Engelsk A, Afsætning B, Matematik C, Samfundsfag C
  • Virksomhedsøkonomi B, International økonomi B, Samtidshistorie B,

 

Klik her og se hvilke videregående uddannelser studieretningen giver adgang til på Adgangskortet på ug.dk. På adgangskortet kan du klikke dig ind under en række uddannelsestyper og under hver type læse om de enkelte uddannelser.

 

På 2. år af studieretningen skal du vælge et valgfag på enten C- eller B-niveau. På listen herunder kan du se hvilke valgfag der udbydes. Ved at klikke på faget kan du komme ind på Adgangskortet og se hvilke uddannelser studieretningen giver adgang til med netop det valgfag:

Matematik B

Samfundsfag B

Innovation C

Finansiering C

Idræt C

Markedskommunikation C

Psykologi C

 

På uddannelsens 3. år har du mulighed for at vælge et ekstra A-fag. Bemærk, at du skal vælge Matematik B på 2. år, for at kunne vælge Matematik A på 3. år.

Herunder ser du listen over fag, der udbydes på A-niveau. Klik på faget for at komme til Adgangskortet og se hvilke videregående studier faget giver adgang til, når det læses på netop Sprog Talent studieretningen:

Matematik A

International Økonomi A

Virksomhedsøkonomi A

Afsætningsøkonomi A

 

Sådan er undervisningen

Din interesse for både sprog og fremmede kulturer vil i høj grad blive understøttet, hvis du vælger Sprog Talent. I hele din gymnasietid vil du komme til at arbejde med undervisningsforløb, der giver dig viden om kulturelle, erhvervsmæssige og menneskelige relationer på tværs af grænserne. Disse kompetencer vil sikre dig de bedste muligheder for at kunne bruge dine sprogfærdigheder på at kommunikere overalt i verden.

Herunder kan du se eksempler på undervisningsforløb, der har til formål at støtte op om din interesse for sprog. Forløbene er tilrettet, så du har de bedste muligheder for at kunne bruge sprogene ude i verden - både på studieturene med gymnasiet, når du vil læse videre eller når du kommer ud i erhvervslivet:

Eksempler på undervisningsforløb på Sprog Talent:

 • Landeanalyse med fokus på henholdsvis Spanien og Kina
 • Outsourcing fra Danmark til Kina – Hvordan kan outsourcing gavne både virksomhedens afsætning og den internationale økonomi?
 • Hvad er en dansker? Undervisningsforløb i samfundsfag og dansk
 • Forbrydelsen/The Killing: Tværfagligt samarbejde mellem dansk og engelsk
 • ”Tigermoms”: Flerfaglig opgave, hvor du får en god landeforståelse af Kina
 • Kulturel tilpasning af luksusbrands på det spanske marked.

 

Studieture og faglige aktiviteter

På Sprog Talent kommer du og rejse hvert år og træner dermed dine sprogfærdigheder intensivt igennem hele uddannelsen. Indholdet på studieturene varierer, men fælles for dem alle er, at du oplever en fremmed kultur. 

 • År 1: Baltikum
 • År 2: Kina
  • På studieturen besøger du både Beijing og Shanghai. Der er i programmet lagt vægt på, at du både får muligheden for at studere den kinesiske kultur samt besøge både danske og kinesiske organisationer og virksomheder.
 • År 3: Spanien
  • Den tre uger lange studietur til Spanien på tredje år byder på både intensiv spanskundervisning og virksomhedsbesøg. Samt ikke mindst muligheden for at træne sproget i de rigtige omgivelser når du i de sidste to uger af opholdet kommer i praktik i en spansk virksomhed.

 

 

NB: Da der på studieretningen er mange rejser skal du budgettere med rejseudgifter på ca. 6.500,- kr. i gennemsnit pr. år.