Ofte stillede spørgsmål

 

Hvad er hhx? Handelsgymnasiet er en 3-årig almen og studieforberedende uddannelse. Handelsgymnasiet er et godt valg, hvis du interesserer dig for fx salg, eksport, markedsføring, økonomi, sprog, reklame, planlægning, ledelse, it og medier. På Viborg Handelsgymnasium har du mulighed for at vælge mellem syv forskellige studieretninger, der fokuserer på enten økonomi, marketing eller internationale forhold.

Læs mere om de forskellige studieretninger her.

Hvis jeg tager min uddannelse på hhx, som jo er et handelsgymnasium, kan jeg så kun blive noget inden for handel?

Nej. Bare fordi du tager din uddannelse på et handelsgymnasium er det ikke ensbetydende med, at du nødvendigvis skal blive noget inden for handel. Handelsgymnasiet indeholder både den almene og den mercantile side.På Viborg Handelsgymnasium har du mulighed for at vælge studieretning alt efter interesse, så du kan derfor vælge imellem enten økonomi, marketing eller international retning. Med en handelsgymnasial uddannelse i bagagen har du derfor mulighed for at blive lige det, du har lyst til.   

Hvordan bliver jeg optaget på hhx uddannelsen?

For at blive optaget på hhx skal du have gået ni år i dansk grundskole eller have modtaget tilsvarende undervisning samt have gennemført folkeskolens obligatoriske afgangsprøver. Du skal som udgangspunkt til optagelsesprøve, hvis du er indstillet til det af din grundskole. Du skal altid til optagelsesprøve, hvis du mangler en eller flere af de obligatoriske afgangsprøver. Har du ikke gået i dansk skole, kan du blive optaget efter en konkret vurdering af, om dine kvalifikationer svarer til de krav, der stilles til elever, der har gået i dansk skole. Du vil måske blive indkaldt til optagelsesprøve. Går du i 9. eller 10. klasse hjælper din skole og din vejleder dig med at søge via www.optagelse.dk.

Kan jeg komme til udlandet i løbet af min hhx uddannelse?

Ja. Mens du går på hhx, har du mulighed for at komme på studietur til udlandet. Turene er som regel en del af dit andet år og kan bl.a. gå til England, USA eller Tyskland alt efter hvilken studieretning, du har valgt.

Hvad kan jeg bruge min hhx uddannelse til bagefter? 

Som hhx-student har du mulighed for at læse videre på alle  videregående uddannelser såsom bachelor- og kandidatgrad på universitetet, det kunne f.eks. være jurist, eller man kunne læse videre på markedsføringsøkonom-studiet eller til sygeplejerske. Det er en studentereksamen, og den giver adgang til alle videregående studier. 

Hvad sker der på skolen udover undervisningen?

På Viborg Handelsgymnasium er der ikke kun fokus på det faglige – vi gør også meget for, at du skal føle dig godt tilpas socialt. Derfor holder Viborg Handelsgymnasium forskellige arrangementer som f.eks. sommerfrokost, fredagscafeer og fester i løbet af de tre år. Derudover har vi indrettet et hygge- miljø på skolen med bløde sofaer, Nintendo Wii og bordfodbold, hvor du kan slappe af i frikvartererne.