Hvad kan jeg blive..?

Videreuddannelse og karriere: Universitetet, handelshøjskolen,andre videregående uddannelser, erhvervsakademiet, trainee, elev....

Med en studentereksamen fra handelsgymnasiet har du masser af muligheder for at uddanne dig videre. Derfor behøver du heller ikke en færdig karriereplan inden du starter på gymnasiet. Tværtimod kan HHX-uddannelsen hjælpe dig til at beslutte hvilken karrierevej, der netop passer til dig. Og er du i tvivl, kan du altid spørge din studievejleder til råds. 

Hvad end din drøm måtte være, giver HHX den perfekte start på karrieren. Med en HHX-uddannelse i bagagen er du klar til en videregående uddannelse, der resulterer i en karriere i det private eller offentlige erhvervsliv.  HHX giver dig adgang til alle videregående uddannelser på universiteter, handelshøjskoler, erhvervsakademier og andre korte- og mellemlange uddannelser. Samtidigt er HHX dit springbræt til erhvervslivet. Hvis du er praktisk orienteret kan du fortsætte på en merkantil erhvervsuddannelse på Viborg Handelsgymnasium i enten Danmark eller udlandet. 

Universitetet

Din HHX-uddannelse giver dig mulighed for at søge optagelse på en universitetsuddannelse.  På universitetet er der et væld af valgmuligheder. Du kan f.eks. studere økonomi, sprog, jura, samfundsfag, revision – HD, psykologi, statskundskab, kommunikation, historie og meget mere. Du kan finde mere information på de forskellige universiteters hjemmesider

Handelshøjskolen

Med en HHX-uddannelse kan du søge optagelse på en handelshøjskole. Her er uddannelserne på universitetsniveau, og der undervises bl.a. i finans, regnskab, markedsføring, virksomhedsledelse, kommunikation, økonomi og strategi.  Du kan finde mere informations på handelshøjskolernes hjemmesider.

Andre videregående uddannelser

HHX–uddannelsen giver dig mulighed for at søge ind på utallige andre uddannelser på forskellige uddannelsesinstitutioner, eksempelvis seminarier, politiskolen eller arkitekthøjskolen. Af andre videregående uddannelser kan bl.a. nævnes lærer, pædagog, officer, sygeplejerske, arkitekt, politibetjent, bibliotekar, journalist eller fysioterapeut.

Elev/trainee

Handelsgymnasiet er en erhvervsrettet uddannelse og mange af fagene er fokuseret direkte mod en karriere i erhvervslivet. Som elev/trainee har du mulighed for at indlede en karriere allerede direkte efter din hhx-uddannelse. Eksempelvis kan du blive ansat som elev i to år i en virksomhed inden for finans, kontor, handel eller detail. Her kan du få arbejdsopgaver inden for områderne forsikring, spedition, shipping, revision, regnskab, ejendomshandel, reklame/marketing, offentlig administration eller indenfor rejsebranchen eller måske i et realkreditinstitut.