Fuld turbo på Fars Dag

Jason_W_Mercantec_10_10_2018.jpg

Racerkører Jason Watt, 3D-briller, droner, boremaskiner, hjemmerystet flødeskum, konkurrencer og gratis mad, var opskriften på Fars Dag på Mercantec

Jason Watts far var ikke specielt begejstret, da sønnen i sin tid proklamerede, at han havde tænkt sig, at forfølge sin drøm om at blive racerkører – og i øvrigt bruge hele sin opsparing på 100.000 kroner på et weekendræs i håbet om at blive spottet som talent. Og selvom drømmen næsten lykkedes, og Jason Watt var på vej til at nå sit mål om Formel 1, før han i en ulykke blev lam, er han ærlig talt heller ikke svært begejstret selv, når hans egen 16-årige søn i dag snakker om at blive racerkører. For selvom det er godt at drømme, er det også rigtig smart at tage en uddannelse.

Ja tak til uddannelse
Det var en del af budskabet, som racerkører Jason Watt havde med til de 150 fremmødte fædre, sønner og døtre, der havde valgt at bruge deres onsdag aften til Fars Dag på Mercantec. Og at dømme efter de positive reaktioner, og den enormt store interesse for arrangementet, var de mange fædre helt enige med Jason Watt.
Uddannelse skal der til.

Skuespiller eller elektriker
Jes Christensen var en af de mange fædre, der var blevet inviteret til Fars Dag og han og sønnen Marcus nød aftenen i fulde drag.
- Det er virkelig et godt initiativ. Vi ser hinanden hver anden weekend, så det er super dejligt, at Marcus havde lyst til at tage mig med til sådan en aften, lød det fra Jes Christensen, der er uddannet smed og har arbejdet som teknisk designer.
Sønnen Marcus går i 8. klasse på Rødkærsbro Skole og kunne egentlig godt tænke sig at blive skuespiller – eller elektriker.
- Det er jo ret svært at blive skuespiller, og jeg interesseret mig også en del for elektronik, lød det fra ham.

Værktøjskasse i gave
Det er første gang Mercantec afholder Fars Dag. Det første Mors Dag-arrangement fandt sted i foråret og var en massiv succes. Og mens mødrene fik lyserøde goodiebags som velkomstgave, blev fædrene naturligvis udstyret med en værktøjskasse, før de blev sendt med poderne rundt på opgaver i de forskellige uddannelsesafdelinger.

- Fars Dag er ny og alternativ måde at vise vores uddannelser frem til både de unge og deres forældre. Der er så mange karriereveje med en erhvervsuddannelse i dag, og det vil vi naturligvis gerne informere om, lød det fra uddannelsesleder Rie Dalsgaard, der har stået i spidsen for Fars Dag-arrangementet.

Håndrystet flødeskum
Gratis mad og drikke var en del af Fars Dag. Helt i fars ånd var hovedsubstansen i menuen en stor luns kød. Rundt omkring på skolen kunne både fædre og sønner efterfølgende boltre sig med 3D-briller, boremaskiner, elektronik, IT og droner. Desserten skulle de 150 gæster selv kreere af revne æbler, makroner og håndrystet flødeskum.
I køkkenafdelingen skraldgrinede Karsten Meng sammen med sine to børn Kirsten og William over de mange udfordringer.

- Det er virkelig en god idé det her. Jeg har altid tænkt, at børnene skulle gå på det almene gymnasium. Men det her giver faktisk også rigtig mange muligheder, og en erhvervsuddannelse kan jo kombineres med en studentereksamen, hvis man vælger en EUX, lød det fra ham.