På date med mor

MORS DAG Nyhedside

Mercantec var i går vært ved et Mors Dags-arrangement som både bød på mad, foredrag og indblik i de mange erhvervsuddannelser.

Hvad ønsker en mor sig allermest? Spørger man de fleste mødre, vil de nok svare: at deres børn klarer sig godt og får en god uddannelse med masser af fremtidsmuligheder. For første gang nogensinde forsøgte Mercantec - Viborg største uddannelsesinstitution - sig i går med et decideret ”Mors Dag-arrangement” målrettet elever fra 7. og 8. klasse og deres mødre.

130 mødre, sønner og døtre dukkede op til arrangementet, der ud over en to-retters menu en lyserød goodiebag til mor og foredrag med ungdomsforsker Søren Østergaard også bød på masser af information om de mange erhvervsuddannelser, ungdommen kan vælge på Mercantec.

Godt initiativ
Linda Bonnerup deltog i arrangementet sammen med sin søn Victor, der stærkt opmuntret af sin mor, havde ”foræret” hende muligheden for en mor-søn date på Mercantec.
Og selvom Victor ikke havde gjort sig de store tanker om fremtiden endnu, så var mor godt tilfreds med at blive informeret. Også selvom der går et par år endnu, før Victor skal forlade folkeskolen.   
”Der er jo virkelig mange muligheder for unge i dag, så det er et rigtig godt initiativ. Det er fint at komme herop og få set stedet og hørt, hvad de forskellige retninger kan,” lød det fra Linda Bonnerup.

Erhverv er fremtiden
Netop forældre og i særdeleshed mødre spiller en stor rolle, når deres søn eller datter skal vælge uddannelse. Det var også budskabet fra ungdomsforsker Søren Østergaard, der både underholdt publikum med statistikker over, hvor mange fester ungdommen i dag går til, kontra da mor var ung, og som også gav gæsterne et statistisk indblik i, hvor de fleste jobmuligheder i fremtiden ventes at være – nemlig på erhvervsområdet.

”Det at kunne mestre noget, det giver rigtig god mening i fremtiden,” lød det blandt andet fra ungdomsforskeren.

Fars dag til oktober
På Mercantec glædede undervisere og ledelsen sig over det store fremmøde. 
”En erhvervsuddannelse giver utrolig mange karrieremuligheder og efterspørgslen på arbejdskraft er meget stor. Og med den nye EUX-uddannelse kan man i dag kombinere en studentereksamen med en erhvervsuddannelse, så alle døre står åbne bagefter. Det er vores budskab i aften, så det er bare fantastisk, at så mange har benyttet lejligheden til at komme forbi,” lød det fra Rie Dalsgaard, der er uddannelsesleder på Mercantec og har stået i spidsen for Mors Dag-arrangementet.

Og selvom mor som bekendt ”er den bedste i verden”, så bliver far ikke snydt. Til efteråret følger Mercantec op med et ”Fars Dag-arrangement”, som bliver helt i farmands ånd.

Projektet er en del af Smartskills, som er støttet af både Region Midtjylland og ESF.