Erfaren erhvervsmand har høje ambitioner for Mercantec

Palle Damborg 02

Ny bestyrelse bag Viborgs største uddannelsesinstitution arbejder målrettet for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse

De næste fire år bliver det erhvervsmanden Palle Damborg, der i samarbejde med en nyvalgt bestyrelse og ledelsen, skal stå i spidsen for Mercantec – Viborgs største uddannelsesinstitution med cirka 450 ansatte og omkring 20.000 elever og kursister på årsplan.
Palle Damborg har de seneste fire år været næstformand bestyrelsen og medlem af forretningsudvalget. Han er formand for DI Skive-Viborg (Dansk Industri) og medejer af virksomheden Jysk Display. Bestyrelsen har store ambitioner, understreger han.

Vil være verdens bedste
”Vi vil skabe verdens bedste faglærte uddannelsesmiljø. Vi vil tiltrække de dygtigste undervisere og få de bedste elever ud af systemet i den anden ende,” siger han og fortsætter.
”Dansk erhvervsliv har ekstremt hårdt brug for dygtige faglærte. De fleste danske virksomheder har erkendt, at det ikke er rentabelt at sende produktionen til udlandet grundet svingende kvalitet og stigende lønninger globalt. Den værdikæde, som består af design, produktion og udvikling, hænger uhjælpeligt sammen og kun ved at bevare produktionen herhjemme, kan vi sikre kvaliteten - men vi mangler faglærte,” understreger Palle Damborg, der også er bestyrelsesformand i Fremstillingsindustrien, som er en underafdeling af Dansk Industri.

Et unikt campus-miljø
Nationalt er der høje forventninger til erhvervsskolerne. I 2020 er målet, at hver fjerde ung efter folkeskole vælger en erhvervsuddannelse eller en kombination mellem en studentereksamen og en erhvervsfaglig uddannelse - en såkaldt EUX. I 2025 skal tallet være 30 procent. En yderst vigtig ambition.
Palle Damborg glæder sig desuden til at stå i spidsen for byggeriet af Midtbyens Gymnasium.
”Det er helt unikt at være med til at skabe et dynamisk, moderne og fremtidssikret uddannelsesmiljø midt i Viborg by. Midtbyens Gymnasium kommer til at sætte nye standarder for campus-miljøer herhjemme, så det er fantastisk at være med til,” siger han. Formandskasketten i Mercantecs bestyrelse skifter hvert fjerde år fra arbejdsgiver til arbejdstager-siden.

Palle Damborg afløser Gert Ringgaard, der er udpeget af 3F Skive-egnen. Gert Ringgad fortsætter som næstformand. Kommunens repræsentant i Mercantecs bestyrelse bliver fremadrettet venstremanden Anders Jensen, der afløser Ejner Bank Andreasen (K). Brith Eriksen forlader bestyrelsen til fordel for Carsten Nedergaard Kristensen begge fra Grundfos. Den øvrige bestyrelse består af: Per Yding Sørensen (Dansk Byggeri), Tina Bach (Viborg Egnens Handelsråd), Lene Rasmussen (HK MidtVest), Knud Kjærgaard Jensen (Metal Midt Viborg/Skive), Jørgen Nielsen (3F Midtjylland), Flemming Allan Bruun (medarbejder Mercantec), Svend Erik Jensen (medarbejder Mercantec), Freja Kurup Østergaard Nielsen (Elevrådet HHX) og Erik Vestergaard Stenholt (elevrådet HTX/EUX).